4. kolo
16.09.2017 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inter Milán díky strhujícímu závěru vyhrál v Crotone

Jedno z mnoha českých přísloví říká, že kdo si počká, ten se dočká. Inter Milán čekal na vstřelenou branku v utkání s Crotone hodně dlouho, ale nakonec se dočkal hned dvakrát. Osm minut před koncem pokořil do té doby pevnou obranu domácích Milan Škriniar a v nastavení ještě zvýšil Ivan Perišić.

Inter nemá na Crotone zrovna ideální vzpomínky, ale jak už bylo psáno mnohokrát, letos má tajnou zbraň. Tou je zkušený trenér Luciano Spalletti, který umožnil fanouškům Nerazzurri zase doufat v konstantní formu. Dnes proti domácím nasadil poměrně silnou sestavu, která čítala jména jako Handanovič, Škriniar, Miranda, Dalbert, Gagliardini, Valero, Mário, Perišić a samozřejmě Icardi.

Trochu překvapivě byli ale aktivnější domácí hráči. V 9. minutě se do útočení pustil Aleksandar Tonev, který nasadil ke sprintu a nakonec dokázal také vypálit. Jeho projektil sice nebyl nejpřesnější, ale brankáři Handanovičovi přesto nadělal problémy. Ten měl plné ruce práce také poté, kdy z dálky vyslal střelu útočník Ante Budimir. Brankář Handanovič ale skákavou sřelu nakonec chytil.

Že by byli fanoušci Interu z jeho hry v první půli v extázi, to se rozhodně říct nedalo. Po devětadvaceti minutách se málem hosté prosadili a trenér Spalletti se chytal za hlavu. Po chybě domácí obrany se totiž balon od Valera nesl ke kopačkám Joaa Mária, který se rozhodl pálit. Neudělal to špatně, i když střela letěla kousek od Cordazovy brány. Následně se rána nepovedla Tonevovi.

Crotone hrálo velmi sympaticky a místy svého slavnějšího soka přehrávalo. Pár minut před koncem první půle dostalo Crotone šanci zahrávat volný přímý kop a Handanovič musel být opět ve střehu. Martella dostal krátkou nahrávku a jeho tvrdý projektil prosvištěl těsně vedle tyče!

První půle zůstala ze strany Nerazzurri za očekáváním, takže ve druhé nastoupil favorit v mnohem lepším rozpoložení. Musel si ale dávat pozor také na zadní vrátka, protože domácí byli odhodlaní škodit co nejvíc. Povést se to mohlo Tonevovi, který se hnal hned zkraje druhé půle v podstatě sám na Handanoviče, ale zkušený veterán potvrdil svou extratřídu parádním zákrokem.

Trenér Spalletti postřehl, že jeho tým potřebuje nový impuls, a do hry vyslal duo Matías Vecino - Yuto Nagatomo. Opět to ale byla obrana Interu, která hořela. Těžko jinak popsat situaci z 68. minuty, při níž se ve vlastním vápně obránci Interu nedostali k míči a nechali prostor hlavičkujícímu Rohdénovi. Jeho zakončení ale výtečně zastavil opět Handanovič.

Jeden by řekl, že neproměněné šance Crotone budou maličký celek hodně mrzet. A přesně to se také stalo. Osm minut před koncem se balon ve vápně domácích stal předmětem velkého zmatku, po několika odrazech se dostal k obránci Milanovi Škriniarovi, který se s ním otočil a napálil jej do sítě! Šokované Crotone ještě v nastavení dostalo druhý zásah, o který se parádní střelou postaral Ivan Perišić.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
cink

0:5 Icardi 3, Perisic, Vecino

Reagovat
smazaný uživatel

0:3Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele