24. kolo
10.02.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Crotone obralo Atalantu o dva body

Crotone opět jednou ukázalo, že když s ním málokdo počítá a většina si na něj ukazuje prstem, pak se umí rozzlobit. Nechybělo mu totiž mnoho, aby nad jasným favoritem z Bergama zvítězilo! Utkání prakticky rozhodla až poslední desetiminutovka, během které se nejprve trefil domácí záložník Mandragora, načež následně za hosty vyrovnal obránce Palomino.

Hlavní zbraní Crotone měl být kromě trenéra Zengy samozřejmě rovněž brankář Cordaz, dále Benali, Budimir nebo Mandragora. Hosté sice přijeli poměrně oslabeni, přeci jen se šetří na utkání evropských pohárů s Borussií. Trojzubec v podání Cornelius, Iličić a Petagna ale byl dostatečně smrtelný, aby naháněl domácí obraně dostatek strachu. Do obrany se navíc postavili zkušení borci Tolói, Palomino nebo Masiello.

Začátek ale vůbec přesvědčivý nebyl. Brankář Etrit Berisha si sice na míč v prvních minutách dvakrát sáhl, ale více problémů by mu nadělalo i zavazování tkaniček. Crotone vůbec nepůsobilo dojmem vyrovnaného soupeře, který ví, co chce. Většina akcí se odehrávala na polovině hřiště, ačkoli by se nedalo říct, že by se některý z týmů s balonem přehnaně "mazlil".

Z velké části mohlo za mírnou atraktivitu také silné deštivo, které se snášelo na povrch hrací plochy a znemožňovalo souladnou kombinaci. Už jsme sice vídávali i horší terén, ale na první pohled bylo jasné, že málokdo z nás by si asi dnes pobyt na hřišti vyloženě užíval. Na centr od Martelly si nikdo nenaběhl a stejně dopadl na opačné straně Masiello, který petagnu sice hledal, leč marně.

Bruno Martella byl v dresu domácích aktivní také po změně stran, i když také jeho trápila velká nepřesnost. Deset minut poté, co se týmy vrátily na hřiště, trenér Gasperini sáhl ke střídání. Možná z obav, aby byl Andrea Petagna fit pro klíčový střet s německým soupeřem, jej stáhl a nahradil Freulerem. Ten vnesl na hřiště více bojovnosti. Stále častěji také létaly balony do vápna před Cordaze.

Ani Barberis, obvyklá opora domácí zálohy, se ke hře moc často nedostával. Leonardo Spinazzola na opačné straně centroval z levé strany a Federico Ceccherini se musel hodně natahovat, aby jeho pokus odvrátil ještě před Corneliusem na roh! Následně Andrea Masiello netrefil v dobré pozici bránu a jen sledoval trest.

Ačkoli byli hráči La Dea po celý druhý poločas jasně lepší, v 80. minutě přeci jen inkasovali. Na vině byl mokrý terén a brankář Berisha, který poměrně jednoduchý centr neudržel v náručí. Dobíhající Rolando Mandragora tak dostal balon na zlatém podnose a mohl se radovat - 1:0.

Jenže radost mu nevydržela až do konce utkání, jak by si asi přál. Po osmi minutách se totiž dočkali také hosté, kteří zaslouženě srovnali. Ani inkasovaná branka je nijak nezbrzdila a naopak zvýšili své tempo. Výsledkem byl rohový kop, míč pro Masiella a dorážka mladého obránce Josého Luise Palomina - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele