22. kolo
27.01.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus veze z Verony tři body, porazil oslabené Chievo

Chievo dohrávalo utkání proti Juventusu více než třicet minut v početním oslabení ne o jednoho, ale hned dva hráče. Stará dáma toho nakonec dokázala plně využít a po brankách Khediry s Higuaínem zvítězila 2:0.

Chievo vytáhlo na Juventus s jasnou taktikou - podat co nejlepší výkon a doufat, že mu soupeř daruje nějakou šanci na skórování. V tom Chievo není moc dobré, jenže v letošní sezoně jej provází také obranná mizérie. Přesto se hráči jako Sorrentino, Dainelli, Bani nebo Tomović pokoušeli o zázrak. Nemnoho šancí vepředu se snažili vytvářet Hetemaj, Birsa a Pucciarelli.

Juventus jel na Stadio Marc‘Antonio Bentegodi v roli jasného favorita a navíc jej hypnotizovala možnost dostat se alespoň na pár hodin před první Neapol. Trenér Allegri i hráči dobře věděli, že nesmí nic podcenit. Pod dohledem sudího Marescy vyběhli na trávník Pjanić, Sturaro, Costa s Higuaínem nebo De Sciglio s Mandžukićem.

Od prvních chvil bylo jasné, kdo bude šéfovat utkání, kdo bude tvořit a kdo se bude spoléhat na úporné bránění. Juventusu nedělalo potíže hrát hodně po stranách, z čehož těžili De Sciglio s Asamoahem. Oba rychlí beci proháněli své soupeře a snažili se přesně centrovat na nabíhající spoluhráče. V jedenácté minutě si Mario Mandžukić na vzdálenější tyči naběhl na krásný centr, jenže byl svým výhodným postavením překvapen a nedokázal přesně zamířit.

Polský brankář Wojciech Szczęsny neměl s akcemi Chieva moc problémů a ještě mu pomáhali pozorní obránci před ním. Miralem Pjanić se snažil na opačné straně zaměstnat brankáře Sorrentina, který ale jeho zdlouhavou ránu dobře a včas viděl. Gonzalo Higuaín se na hranici šestnáctky opřel bez přípravy do odraženého míče, jenže jeho přízemní střela zamířila po zemi pouze doprostřed brány.

Deset minut před koncem první půle se moc dobře neukázal mladík Bastien, který ostře fauloval Kwadwa Asamoaha. To by zase takový problém nebyl, nejednalo se o první žluté napomenutí nějakého hráče v utkání, jenže problém nastal o pouhé dvě minuty později. Opět Kwadwo Asamoah u míče a opět tvrdý zákrok Bastiena. Sudí Maresca opět ukazoval kartu, jenže tentokráte červenou.

Po zbytečném a hloupém vyloučení Bastien oslabil svůj celek, což Juventus vítal s otevřenou náručí. Ještě v první půli málem své početní výhody využil, protože do zajímavé šance se dostal Sami Khedira. Jeho rána však dostala opačnou faleš, než by bylo žádoucí.

Juventus nemohl být zase tak moc spokojený, protože do mnoha šancí se nedostal a utkání jej hodně bolelo. Chievo se jednoznačně zatáhlo a vše navíc posílil mladík Depaoli, který vystřídal jediného hrajícího útočníka. Do hry se dostal také Gamberini, který vystřídal zraněného Tomoviće. Juventus nepředváděl ofenzivní fotbal, i když šancí přibývalo.

Nejprve se uvedl zajímavou ránou z voleje Mario Mandžukić, k němuž se dostal balon. Stefano Sorrentino ale ukázal výtečné reflexy a jeho brána zůstala dobře chráněná. Brankář Wojciech Szczęsny mnoho práce neměl, ale po hodině hry mu nějakou připomněl Fabrizio Cacciatore. Protiútok dvou na dva zakončil hlavou a polský reprezentant musel být hodně rychle u tyče, aby jeho ránu zneškodnil.

Stejný hráč pak vzápětí zůstal ležet na trávníku a neodpustil si poznámky prostřednictvím gestikulace na adresu sudího, za což byl ihned vyloučen! Stefano Sorrentino sice dělal maximum, aby ještě nějakou dobu uhlídal nulu na kontě, ale (také) vinou přílišného početního oslabení nakonec nevydržel.

Kapituloval v 67. minutě za vydatné podpory střídajícího Federica Bernardeschiho. Střídající mladík si naběhl za obranu na kraj vápna, balon si zpracoval a poslal do druhé vlny. Tam si jej převzal Sami Khedira, jenž přesným volejem nedal Sorrentinovi žádnou šanci! V závěru ještě na 2:0 zvýšil Gonzalo Higuaín, který se hlavou prosadil po parádním Costově centru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

tak krásně koupený zápas jsem dlouho neviděl, opravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele