7. kolo
01.10.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chievo Verona - ACF Fiorentina 2:1

Po sedmi letech se Stadio Bentegodi dočkalo! Chievo dokázalo po tak dlouhé době doma porazit Fiorentinu a to navzdory faktu, že brzy prohrávalo. Na rychlou Simeoneho branku však dvakrát odpověděl Lucas Castro.

Pro veronský celek je výhra nad Fiorentinou velkým svátkem, přitom začátek zápasu nenapovídal, že by se dlouhá série bez domácího vítězství měla změnit. Viola totiž udeřila hned z první akce, kterou měla. Théréau se dobře uvolnil přes Tomoviče a milimetrově přesným pasem našel hlavičkujícího Giovanniho Simeoneho. Chievo se rozhodně nevzdávalo, času na případný obrat mělo spoustu. Oba celky hrály velmi aktivně, zápasu rozhodně nechybělo dobré tempo.

Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání ve 27. minutě, kdy obrana Violy nedokázala zareagovat na centr do šestnáctky, který propadl až na malé vápno ke Castrovi a ten placírkou poslal balón do sítě. Další průběh prvního poločasu nabídl vyrovnanou podívanou, těsně před koncem poločasu poslal do vápna Chieva nebezpečný centr Badelj a Simeone ho hlavičkou poslal těsně vedle tyče.

Rozhodující branka nakonec padla krátce po změně stran. Hetemajův přetažený centr usměrnil hlavou do sítě opět Lucas Castro a Chievo vedlo 2:1. Na řadě tedy byla Fiorentina a blízko druhému gólu byl i Simeone, který se vyhnul ofsajdové pasti, ale koncovka mu vůbec nevyšla.

Fly Donkeys výsledek dobře bránili a Fiorentina už si žádnou velkou šanci nevytvořila. Po sedmi letech tak Stadio Bentegodi okusilo vítězství nad celkem z Florencie.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele