28. kolo
11.03.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio zaváhalo, Cagliari bere bod

Lazio Řím se domů vrací hodně smutné, protože jeho špatné výkony nadále pokračují. Dnes odpoledne zaváhalo na Sardinii, kde se do jeho sítě trefili Leonardo Pavoletti a Nicoló Barella. Lazio nakonec přidalo a delší tlak vyústil alespoň ve vyrovnávací branku Cira Immobileho. I za ni může být Lazio hodně rádo, protože se italský kanonýr prosadil až v páté minutě nastavení!

Lazio teď neprožívá úplně ideální chvíle a právě ve fázi, kdy se láme chleba, mu trochu dochází dech. Ani dnešní utkání s Cagliari nezvládlo tak, jak by fanoušci očekávali. Možná i kvůli příliš velké zátěži nechal trenér Inzaghi na lavičce opory jako Milinković-Savić, Wallace nebo Felipe Anderson. Domácí Cagliari spoléhalo především na silnou záložní řadu, v níž se pohybovali Faragò, Ionita, Padoin, Barella nebo Miangue.

Velmi zajímavě vypadala útočná dvojice Cagliari, kterou trenér López sestavil z dua Pavoletti a Han, přičemž právě mladý útočník Han by měl být velkou pomocí ve zbytku sezony.

Jako první musel nebezpečí před svou bránou hledat brankář Strakosha. Miangue dostal velmi dobrý centr do vápna a de Vrij jej odvracel jen těsně vedle tyče!

Po čtyřiadvaceti minutách se do šance probil střelec Luis Alberto, který natáhl k ráně z asi dvaceti metrů. Jen těsně však minul. A Cagliari trestalo. Z levého křídla centroval Miangue před bránu, kde Han hlavičkoval. Brankář Thomas Strakosha vyrazil jeho pokus do břevna a od něj se balon dostal k Pavolettimu. Zkušený útočník už jej doklepl do sítě a Cagliari vedlo!

Na druhé straně Laziu nepomohl k vyrovnání ani pád Cira Immobileho ve vápně, i když tady se penalta možná pískat mohla. Deset minut před koncem se už skóre měnilo a Lazio se dočkalo. O srovnání se však nepostaral žádný z jeho střelců, nýbrž domácí Luca Ceppitelli. Ten totiž hlídal Lucase Leivu a ve snaze odvrátit před ním centrovaný míč ho poslal do vlastní brány - 1:1.

V nastaveném čase Ceppitelli napravoval svou chybu a odvrátil míč po centru Luise Alberta. Hodně aktivním hráčem druhé půle byl střelec Ciro Immobile, zatím nejlepší střelec celé ligy. Dlouhými pasy jej zásobovali Alberto s Lukakuem nebo s Leivou. Luis Alberto poslal do vápna hodně dlouhý míč také v 58. minutě a nebýt Faraga, dost možná by Immobile skóroval.

Dvacet minut před koncem upadl ve vápně Leonardo Pavoletti a sudí Guida nepochopitelně nepískal. Hráč i fanoušci na něj ale tak tlačili, že se šel podívat k videu. Za pomoci techniky svůj výrok přehodnotil a odpískal přece jen penaltu pro domácí! K míči se postavil mladý talent Nicoló Barella a bezpečně proměnil!

Lazio se však nevzdalo a po překvapivém vývoji utkání vrhlo všechny síly do útoku. Střídající veterán Nani měl obrovskou šanci z oblasti penaltového puntíku, jenže minul! Vyrovnání v nervydrásajícím závěru si tak vzal na starosti Ciro Immobile a po centru Andersona nádhernou patičkou z voleje srovnal! Další perla, na kterou stojí za to se podívat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele