23. kolo
04.02.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Spal opět prohrál, raduje se domácí Cagliari

Cagliari slaví důležitou výhru nad soupeřem, se kterým jej pojí strach o sestup. Domácí celek na Sardinii neměl problémy porazit Spal, neinkasoval ani jednou a ještě svému rivalovi nadělil dvě branky. Rovným dílem si zásahy domácích rozdělili Luca Cigarini a Marco Sau.

Cagliari se může radovat z postupu na 13. příčku, zatímco Spal se dál potápí. Prakticky od prvních okamžiků utkání proti domácímu Cagliari tahal nováček první ligy za kratší konec a ztráta všech bodů je naprosto zasloužená. Hostům dělali velké problémy především Pavoletti s Faríasem, kteří velmi ochotně napadali rozehrávku Spalu. Střelou z větší vzdálenosti se pak pochlubil mladý talent Nicoló Barella, jenže neměl správně seřízená mířidla.

Ve 28. minutě se diváci dočkali první opravdu solidně vyhlížející šance, když po centru z levé strany hlavičkoval Paolo Faragò. Nebyl sice ve vzduchu, ale přesto posílal balon padající pod břevno a brankář Meret měl plné ruce práce, aby jeho zakončení vyrazil alespoň na rohový kop! O chvíli později už se skóre utkání konečně měnilo a samozřejmě ve prospěch lépe hrajícího Cagliari.

Zkušený záložník Luca Cigarini sice stál dost daleko od brány, ale nikdo se k němu nehrnul, takže měl plno času. Jeho tvrdá rána ze třiceti metrů se stáčela k tyči, od níž se dostala za brankovou čáru - 1:0 pro Cagliari a Spal mě co dohánět.

Spal se sice chvílemi snažil a dokázal kombinovat po delší dobu, ale šance si nevytvářel žádné. Ani veterán Mirko Antenucci v útoku při snaze nabíhat si za obranu neznamenal pro sardinské mužstvo větší potíže. Po hodině hry dostal balon za brankovou čáru João Pedro, ale sudí mu radost sebral. Kvůli ofsajdovému postavení branka platit nemohla.

Hosté sice přidali na aktivitě a častěji kombinovali blíž k vápnu brankáře Alessia Cragna, ale k ničemu jim to nebylo. Naopak ještě jednou inkasovali, protože deset minut před koncem se po volném přímém kopu dostal ve vápně k hlavičce Ceppitelli. Obránce Leandro Castán krásnou patičkou našel spoluhráče Marca Saua, který hned vystřelil a se štěstím prostřelil brankáře Mereta.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele