38. kolo
20.05.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari zachráněno, s Atalantou si těsně poradilo

Atalanta Bergamo k překvapení mnohých prohrála s Cagliari, které si tak i vzhledem k ostatním výsledkům zachovává prvoligový status. Utkání rozhodl jedinou trefou obránce Luca Ceppitelli, který se prosadil tři minuty před koncem. Cagliari splnilo svůj cíl a je zachráněno, zatímco hosté z Bergama slaví alespoň sedmou příčku a s ní spojené předkolo Evropské ligy.

Domácí Cagliari nehodlalo čekat na to, jak se vyvinou další zápasů jeho konkurentů. V poslední době naopak ukazuje velkou chuť zajistit si záchranu vlastními silami. K vybojování cenných bodů dnes na hřiště vstoupili Cragno, Faragò, Lykogiannis, Deiola, Barella, Farias nebo Pavoletti. Hosté si chtěla pojistit předkolo Evropské ligy a možná ještě zabojovat o základní skupinu. Za tímto účelem se na hřště dostavili Gollini, Caldara, Hateboer, de Roon, Gosens, Iličić, Cristante či Gómez.

V prvních minutách to ale vůbec nevypadalo, že by Cagliari bojovalo o záchranu, nebo že by se favorit z Bergama měl o něco pokoušet. Mnoho nepřesností, špatných nahrávek a vůbec tempo hodící se spíš k polední siestě než k vypjaté bitvě o vše. Snad až v patnácté minutě se diváci dočkali první veké šance. Po povedeném centru se dostal k hlavičce Diego Farias, ale hostující brankář předvedl parádní zákrok a balon vyrazil! Po osmadvaceti minutách se v dresu hostí zranil obránce Robin Gosens a musel být střídán.

Atalanta hrála hluboko pod svou úroveň a její herní podání dnes nemohlo hostující fanoušky vůbec těšit. Nebezpeční panovalo na opačné straně. Diego Farias se ale po krásné individuální akci nedokázal protlačit k zakončení.

První poločas byl minulostí a mnoho diváků zřejmě litovalo, že svůj drahocenný čas nevěnovalo šipkám či baletu. Nicoló Barella se krátce po změně stran dožadoval odpískání pokutového kopu pro domácí, ale hlavní sudí s ním zásadně nesouhlasil. Do hry se poté dostal mladý zázrak Atalanty, útočník Musa Barrow. Ani on ale příliš mnoho důrazu před branou domácích neznamenal.

Atalanta se prala na dálku s AC Milán, který rovněž zápasil o základní skupinu Evropské ligy. Dnes ale byl milánský celek úspěšnější. Změnit to přišla dvojice Sau a Cigarini, ale ani tito dva se dlouhou dobu do hry pořádně nedostávali. V posledních dvaceti minutách bergamský celek pořádně zahušťoval střed hřiště a nedovoloval soupeři se dostat do koncovky. Jeho snahy se potýkaly s neúspěchem.

Když už to vypadalo, že se Atalanta rozejde s Cagliari bez branek a diváci za své zaplacené vstupné neuvidí ani jeden gól, tak se domácí probrali. Stačila jim jediná povedená akce z 87. minuty zápasu. Na rohový kop si vyskočil obránce Luca Ceppitelli, se kterým nikdo včas neskákal. I díky tomu poslal hlavou balon přesně za záda střídajícího brankáře Rossiho a zajistil Cagliari tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele