18. kolo
22.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fialky těsně porazily domácí Cagliari, rozhodl Babacar

Fiorentina veze ze Sardinie cenné tři body, i když se o ně s domácím Cagliari notnou míru utkání přetahovalo. Nakonec se trenéru Piolimu vyplatilo střídání, protože deset minut po svém nástupu na hřiště rozhodl o třech bodech útočník Khouma Babacar.

Fiorentina stále nemůže být spokojená s umístěním v lize a dnes měla velmi dobrou šanci zlepšit svou situaci. Nečekalo ji ale nic jednoduchého, neboť Cagliari doma umí hrát i s lepšími celky a její tvrdý až nepříjemný fotbal umí dělat potíže. Opět se v domácím dresu dostalo na stálice jako Cragno, Andreolli, van der Wiel, Barella, Ionita nebo Pavoletti, zatímco hosté kontrovali Sportiellem, Biraghim, Astorim nebo dvojicí Chiesa - Simeone.

V jedenácté minutě málem mohli jít hosté do vedení, když se Benassi ocitl ve skvělé šanci a mohl osamocen zakončovat z pravé strany. Místo střely ale volil nahrávku a jeho úmysl nikdo ze spoluhráčů nepochopil. Jinak jsme ale sledovali hodně pasivní až neatraktivní utkání, v němž se šancí rodilo jen velmi málo a ani jeden z celků nemohl mluvit o nadvládě na hřišti.

Fialky se postupem času začaly osmělovat stále více a Cragno konečky prstů musel udržet míč po Semeoneho hlavičce před brankovou čárou. Hodně aktivním hráčem hostující ofenzivní baterie byl také přirozeně mladík Federico Chiesa. Obletovaný mladík a syn slavného otce ale pálil pár minut před koncem první půle těsně vedle, stejně jako jeho zkušenější kolega ze zálohy Jordan Veretout.

Další z mnoha pokusů mladíka Chiesy zamířil vedle tyče i s přispěním obránců domácího Cagliari a po krásném pasu od veterána Cyrila Théréaua hlavičkoval ve výskoku záložník Milan Badelj těsně vedle. Brankář Alessio Cragno by v tomto případě asi jen marně sledoval balon letící do sítě. Cagliari nebylo ve druhé půli příliš aktivní a nevycházela mu ani střelba tak jako v poločasu prvém.

I v dresu hostujících Fialek to na sebe často braly vyčnívající osobnosti, než že by se jednalo o ucelený nátlak celého týmu. Mladý hrot Giovanni Simeone sebral míč soupeři, naběhl s ním před pokutové území a pálil, jenže naneštěstí pro hosty se balon odrazil od obránce Cagliari za čáru ještě oředtím, než stihl ohrozit brankáře Cragna. Další zajímavý pokus Milana Badelje pak skončil vedle.

Přesto se Viola dočkala, když se na hřiště dostavil mladý útočník Khouma Babacar. Deset minut před koncem mladík Federico Chiesa poslal centrovaný míč před bránu, kde obránci Cagliari zapomněli pohlídat právě střídajícího Babacara. Ten to měl sice na dlouhou nohu, ale přesto dokázal využít chvíle volna i svých centimetrů a poslal balon do sítě! V závěru ještě dostal červenou kartu domácí hráč João Pedro.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele