25. kolo
18.02.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bologna FC - US Sassuolo 2:1

Bologna zvládla velmi důležitý zápas s konkurenčním Sassuolem a po vyrovnaném průběhu ho zdolala nejtěsnějším poměrem 2:1, vítěznou trefu vsítila v 88. minutě. V tabulce Serie A se nachází na třináctém místě se třiceti body a na sestupovou zónu má pohodlný náskok třinácti bodů. Hosté se naopak stále musí strachovat, neboť jsou až šestnáctí se třiadvaceti body a alespoň bod z tohoto nedělního klání by jim určitě přišel vhod.

Domácí zužitkovali hned první vážnější možnost nedělního duelu, když potrestali chybu hostujícího Duncana. Po jeho ztrátě se k odraženému balónu dostal Andrea Poli a v tváří tvář pokořil brankáře Consigliho. US mohl vyrovnat po dvaceti minutách hry, jenže po krásné kolmici za obranu neproměnil obrovskou příležitost unikající Politano. Své sólo zakončil střelou do gólmana Miranteho. Hosté znovu zahrozili po necelé půl hodině.

K velmi nebezpečné hlavičce se probojoval Khouma Babacar a Mirante se vytasil s famózním zákrokem těsně před brankovou čarou. Zhruba deset minut před přestávkou byl blízko k navýšení náskoku Džemaili, jeho bombu vyrazil Consigli do strany. Sassuolo přeci jen srovnalo stav ve 38. minutě. Po rohovém kopu nakrátko a následném centru do předbrankového prostoru se ve skrumáži nejlépe zorientoval Babacar a bez potíží rozvlnil síť.

Ve druhém poločase měli více ze hry domácí, Nejprve akrobaticky zakončoval Destro a Consigli dalším neskutečným zákrokem uchránil svůj celek od druhé pohromy. Po hodině hry málem zamířil do vlastní branky obránce Lirola, ve snaze odvrátit míč minul prostor tří tyčí jen o několik decimetrů. V 81. minutě se mohl stát hrdinou US střídající Mazzitelli, avšak z pravé strany z mírného úhlu nepropálil výtečného Miranteho.

Jeden z klíčových okamžiků byl k vidění o pět minut později a prsty v tom měl český krajánek Ladislav Krejčí, jenž v dresu Bologny přišel na hřiště o čtvrthodiny dříve. Edoardo Goldaniga ho totiž velmi nevybíravě prošlápl a po druhé žluté kartě odešel předčasně do kabin. FC početní výhodu ihned zužitkoval, Erick Pulgar se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a balón s naprostou přesností zakroutil k bližší konstrukci. A když ve čtvrté nastavené minutě nepřekonal hlavičkující Ragusa fantastického Miranteho, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele