17. kolo
17.12.2017 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Juventus přejel domácí Bolognu, dal jí tři branky

Juventus Turín si veze tři body z Boloni, protože domácí jasně přehrál. Prakticky nikdy v zápase neměl favorit potíže a svou sílu demonstroval třemi góly. O ty se postarali Miralem Pjanić, Mario Mandžukić a také Blaise Matuidi, který uzavíral skóre utkání už po hodině hry.

Trenér Max Allegri řeší v poslední době především to, jak dostat do formy mladíka Paula Dybalu. Také dnes jej zřejmě kvůli neshodám ohedně jeho přístupu k tréninku nechal jen na lavičce náhradínků, ale Bologna věděla, že i bez něj ji čeká hodně těžký soupeř. Do hry se dostali Mandžukić, Higuaín, Khedira, Costa, Barzagli nebo De Sciglio. Hosté spoléhali na Destra, Miranteho, Pulgara nebo Verdiho.

Stoper Andrea Barzagli měl o chvíli později velké starosti s bráněním Destra, který zpracovával balón zády k brance, nakonec si ale poradil. Po krásném pasu od Miralema Pjaniće se na zadní tyči za míčem natahoval Mario Mandžukić, ale nakonec nedosáhl. Byl to hodně často spíše souboj o míč, většinou kolem středového kruhu. Donsah na jedné straně, Matuidi s Khedirou na straně druhé.

Do první opravdu slibné šance se trochu překvapivě dostali domácí. Právě přes střed si Godfred Donsah navedl balon a postupoval s ním až k hranici šestnáctky, kde se uvolnil přes Barzagliho a zakončil k tyči. Tam se naštěstí pro hosty dobře natáhl brankář Wojciech Szczesny.

O pouhou minutu později platilo oblíbené pravidlo o tom, že šance by se měly využívat. Po faulu u pokutového území se totiž k balonu postavil Miralem Pjanić a ačkoli to byl velký úhel, rozhodl se pro přímou střelu. A dobře udělal, protože míč z jeho kopačky zaplul přesně k tyči, i když se brankář Mirante hodně natahoval - 1:0.

Juventusu se hodně ulevilo a dál pokračoval v poklidné dominanci. Bologna neměla mnoho šancí a Juventus udával tempo hry. Deset minut před koncem první půle navíc favorit zvýšil své vedení. Na krásný pas za obranu si naběhl Mario Mandžukić, který si míč na prsa zpracoval a i přes dotěrného obránce dokázal prostřelit brankáře Miranteho - 2:0 pro Starou dámu.

Juventus nepolevoval v aktivitě a Bologna si musela dávat velký pozor i za tohoto stavu. Po změně stran Blaise Matuidi oslovil na levé straně Mandžukiće, který okamžitě vrátil míč na hranici šestnáctky a Mirante měl štěstí, že nepřehlednou situaci nakonec vyřešil. Destro působil na hrotu Bologny dost osamocen a unaven, takže jej trenér Donadoni nahradil Brunem Petkovićem.

Ten dokázal obrat o míč Sandra, ale celou akci zakončil jen chabým pokusem o vyvedení brankáře Szczesnyho z klidu. V 64. minutě obránci Bologně chybovali, když Filip Helander poslal balon v pokusu o odkop jen k Blaisi Matuidimu a ten si poradil skvěle. Nádhernou ranou k tyči navýšil na 3:0 pro Juventus.

O chvíli později se málem prosadil také Gonzalo Higuaín, který si navedl míč do střelecké pozice a vyzkoušel brankářovu pozornost. Zkušený Argentinec ale zamířil pouze do prostoru, kde se pohyboval Mirante. Deset minut před koncem utkání se do šance hnal také Paulo Dybala, kterého marně stíhali obránci Felsinei. Nakonec ale mladý talent zamířil jen do rukavic Miranteho. A ten si v závěru poradil také s pokusem Gonzala Higuaína, kterému dnes štěstí moc nepřálo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele