5. kolo
19.09.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter veze z Boloni jen bod

Domácí Bologna získala v úterním utkání s favorizovaným Interem Milán jeden bod, ale především na svůj výkon může být sama hrdá. Především po první polovinu utkání byla jasně lepší a vedla díky brance Verdiho. Jen sporná penalta odpískaná v závěru ji připravila o tři body.

Na Inter Milán čekala domácí Bologna, která chtěla favorita z města módy překvapit. Překvapil minimálně hostující kapitán Mauro Icardi, který shodil blonďatou vlasovou pokrývku a vyměnil ji za sestřih mnohem úspornější. Inter nadále spoléhal na obranné duo Miranda - Škriniar, které se už nejednou osvědčilo. Kromě nich se do hry dostali také Nagatomo, Vecino, Valero nebo Perišić.

Bologna nastoupila s hráči jako Verdi, Di Francesco, Poli, Donsah, Pulgar nebo Masina s Helanderem. A rozhodně se nechystala jen bránit. Naopak se Felsinei velmi dobře pouštěli do útoků, s čímž možná Inter moc nepočítal. Brankář Samir Handanovič se nemusel obávat inkasování po ráně Di Francesca, který mířil mimo. Mnohem větší starosti měl po náběhu mladíka Verdiho, který jej pořádně protáhl. Následná dorážka už mířila mimo, ale domácí ukázali, že se rozhodně nebojí.

Vesele v tom pokračovali a zejména Verdi měl míč často pod kontrolou. Po patnácti minutách se Bologna snesla na obranu Interu jako supi a několikrát pořádně zahrozila. Nejprve si balon na střelu navedl Simone Verdi a minutu poté stejný hráč téměř skóroval! Patičkou do běhu jej vysunul Petković a Verdi přehodil i Handanoviče. Spolu s ním ale také jeho bránu, takže balon skončil těsně vedle jeho tyče.

Inter se směrem dopředu moc neukázal a spíše spoléhal na postupnou rozehrávku mezi stopery. Právě ve chvíli, kdy Inter nebojácně kombinoval i kolem vápna domácích, se Bologna dočkala. A opět byl hlavním hercem Simone Verdi, který byl dosud jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. Balon už od poloviny nikomu nepůjčil a využil toho, že obránci Interu proti němu nevystupují. Krásnou ranou pak prostřelil brankáře Handanoviče, který letěl vzduchem zbytečně - 1:0.

Inter nadále hrál příliš melancholicky, bez nápadu a energie. Vlastně až v nastaveném čase první půle se Nerazzurri dočkali velké šance. Na zajímavou příhrávku však Mauro Icardi nakonec těsně nedosáhl! Vstup do druhé poloviny se povedl více domácím. Mladík Petković byl faulován za vápnem a k míči se postavil opět Verdi. Jeho ránu by Handanovič nejspíš neměl, což nakonec ani nemusel - balon zamířil těsně vedle.

Inter postupem času přidával pod kotlem a z rohového kopu po hodině hry se málem dočkal. Krásný centr si ve vzduchu našel zkušený stoper Miranda, který balon směroval na bránu. V ní se ale skvěle vyšvihl zkušený brankář Antonio Mirante, který balon vyrazil mimo! Inter si musel dávat pozor i na zadní vrátka, což mu rázně připomněl velmi tvrdou ranou z hranice vápna záložník Godfred Donsah.

Dvacet minut před koncem mohli fanoušci obou táborů tleskat, protože do hry se dostal nyní již domácí útočník Rodrigo Palacio, ještě nedávno oblíbenec právě Interu. Mnoho štěstí ale svým barvám nepřinesl, protože ihned poté sáhl obránce Mbaye zlehka na Édera, který ochotně upadl. Sudí po poradě s videem souhlasil s penaltou a tu Mauro Icardi bez potíží proměnil - 1:1. Penalta to byla diskutabilní, ale platila a stanovila navíc konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele