23. kolo
04.02.2018 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fialky zvítězily a domácí Bolognu těsně porazily

Fiorentině se konečně povedlo vyhrát a hráči mohou cítit obrovskou úlevu. Tři body si tým trenéra Pioliho odvezl z Bologny, kterou porazil díky trefám Veretouta s Chiesou. Domácím ani branka Pulgara k bodům nestačila.

Bologna plánovala ohrozit Fiorentinu a využít toho, že se toskánskému soupeři moc nedaří. Do hry se od prvních minut postavili hráči jako Mirante, De Maio, Masina, Donsah, Pulgar nebo Džemaili, zatímco vyloženě útočné snahy měli na starosti Destro s Palaciem. Velké problémy domácí obraně měli způsobovat hlavně Dias, Simeone a Chiesa, které ještě podporovali Benassi s Veretoutem.

V prvních minutách to opravdu nebylo moc pohledné utkání a oba týmy se dopouštěly množství chyb. V 15. minutě se Blerim Džemaili po Destrově přiťuknutí ocitl tváří v tvář brankáři, jenže jeho střela byla na poslední chvíli zablokována a tečována na rohový kop. Horko bylo také před brankářem Mirantem, protože do rychlého protiútoku se pustila dvojice Chiesa a Dias, čehož využil druhý jmenovaný střelou doprostřed brány.

O chvíli později se tlak Fiorentiny málem projevil gólově. Po akci Diase zakončoval připravený Marco Benassi a střelu mladého záložníka brankář Mirante vyrážel mimo tři tyče bravurně a jen s velkým štěstím. Benassi se často pohyboval kolem vápna soupeře a svůj další pokus z dálky poslal nad bránu, čímž zklamal trenéra Pioliho.

Pět minut před koncem záživné první půle se Fiorentina opět pustila do jednoduché kombinace, kterou zakončoval uvnitř vápna střílející Gil Dias. Brankář Mirante měl ale zakrytý výhled a proto byl jeho zákrok tak náročný. Pět minut před koncem Fiorentina kopala rohový kop a u míče stál připravený Jordan Veretout. Všiml si, že brankář Mirente není zcela ideálně postaven a poslal balon do sítě přímo od rohového praporku - 1:0.

To byl parádní moment, ale první půle ani zdaleka nekončila. Dělovku Destra odrazila tyč Sportiellovy brány, ale přeci jen se domácí dočkali srovnání. Ve slabé chvíli obrana Violy nezpracovala soupeře ideálně a Erick Pulgar poslal balon stejně jako před chvílí Veretout od rohu do brány! Tentokrát pálil na bližší tyč, neboť Sportillelo byl hodně venku z brány - 1:1.

Nástup do poločasu druhého vyšel lépe Fiorentině. Toskánský celek byl mnohem aktivnější a nebýt Miranteho parádního vyběhnutí, Dias by dost možná zakončoval do prázdné brány. Jinak ale druhá půle jednoznačně zaostávala za tou první. Benassi střílel z dálky po zemi hodně špatně, ale dvacet minut před koncem se stejně radoval.

Mladík Federico Chiesa dostal míč na hraně vápna, proběhl s ním přes dva bránící soupeře a poslal mimo dosah Miranteho - 2:1. A protože střídající Riccardo Orsolini mířil ve velké šanci mimo, Fiorentina se mohla radovat ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele