35. kolo
29.04.2018 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Bologna FC - AC Milán 1:2

AC Milán dal zapomenout na ostudu s Beneventem a na půdě Boloni zvítězil 2:1. Rossoneri si vytvořili dvoubrankový náskok už v poločase a Boloňa stihla už jen snížit. O branky hostí se podělili Calhanoglu a Bonaventura, zatímco korekci ze strany domácích měl na svědomí De Maio.

Úvod zápasu nepřinesl nic podstatného. Ani jeden z týmů neměl v prvních minutách zápasu vyloženě navrch a první vyloženou tutovku měli až domácí v 18. minutě, kdy po úspěšné hlavičce zvonila za Donnarummou tyčka! Milánští se poprvé postarali o výraznější rozruch ve 34. minutě a ihned z toho byla vedoucí branka. Pohlednou akci Rossoneri zakončil neomylnou střelou k tyči Hakan Calhanoglu, takže Milán vedl v Boloni 1:0.

Domácí mohli okamžitě odpovědět, ale Mbayeho hlavičku výborně vychytal Donnarumma a branka Orsoliniho o chvíli později nemohla být pro hraní rukou uznána. Milán byl v prvním poločase vysoce efektivní a v nastavení přidal druhou branku. Giacomo Bonaventura dostal ve vápně balón, nic moc nevymýšlel a přesnou střelou zajistil hostům dvoubrankový náskok.

AC Milán mohl udělat definitivní tečku za zápasem v 51. minutě, kdy orazítkoval brankovou konstrukci Cutrone a Suso bezprostředně poté pálil z dorážky jen do připraveného brankáře. O chvíli později byl Suso znovu vidět, ale koncovka mu tentokrát absolutně nevyšla.

Milánské akce nekončily gólem a to mohlo hosty ještě přijít draho. Čtvrthodinu před koncem orazítkoval břevno Bonaventura a ihned vzápětí Boloňa vstřelila kontaktní branku. Na centr Verdiho si naskočil De Maio a Donnarumma musel lovit balón ze své sítě. Nabuzení domácí mohli okamžitě vyrovnat, nebýt skvělého zákroku Donnarummy. Utkání nabídlo plno šanci na obou stranách. Boloňa se v závěru tlačila dopředu, jenže vyrovnat už nestihla. AC odčinilo ostudu s Beneventem a na půdě Boloni získalo všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele