13. kolo
19.11.2017 15:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Sassuolo v závěru rozhodlo o porážce Beneventa

Sassuolo v nervydrásajícím závěru nakonec doslova urvalo všechny tři body a z Beneventa veze výhru. Za tu může být hodně rádo, protože domácí se rozhodně snažili a nedali svou kůži zadarmo.

Poslední Benevento vnímá každý duel jako poslední finále, protože v jeho případě jde opravdu o hodně. Dnes chtělo jeho špatné formy využít Sassuolo, které také zrovna nejásá při pohledu na své postavení v tabulce. V jeho barvách se na hřišti objevili Gazzola, Acerbi, Biondini, Politano nebo Matri, Domenico Berardi zůstal jen na lavičce. Domácí hodně spoléhali na trio Armenteros, Ciciretti a D‘Alessandro.

Právě toto útočné trio hodně zlobilo a prohánělo obránce Sassuola. Naštěstí pro hosty se přes zkušeného Acerbiho Armenteros v rozhodující chvíli nedostal. Poté, co Ciciretti vybojoval zdánlivě ztracený balon, mířil Cataldi mimo. Domácí každopádně hráli hodně nadšeně a aktivně. Na vysoký míč si o několik chvil později naskočil Armenteros a po serii soubojů zakončil, jenže brankář Consigli včas zasáhl!

Záložník Magnanelli natáhl po chvíli ke střele ze střední vzdálenosti a bránícího stopera Anteie to asi ještě dlouho bolelo. Obránci Čarodějek si museli dávat velký pozor také na mladého křídelníka Politana, který je vybaven skvělou míčovou technikou i rychlostí. Brankáře Brignoliho však kroucenou ranou nepřekonal! Aktivní útočník Armenteros se hnal do zakončení, to mu však nedovolil obránce Cannavaro.

Na pravé straně vápna se parádně uvolnil Ciciretti a nebýt pozorného zákroku obránce Acerbiho, který míč odpálil do bezpečí, málem by mohl zakončovat Armenteros. Ten měl jinak dnes plné ruce a nohy práce s Cannavarem, svým osobním strážcem. Cannavaro se ocital v centru dění mnohokrát, zejména pak ke konci poločasu, kdy do vápna Sassuola létal jeden centr za druhým.

Létaly i v druhé půli, třebaže v ní se Sassuolo zkoušelo prosadit mnohem více. Především rychlé nohy Politana dělaly obráncům Čarodějek velké potíže. Deset minut po změně stran se pochlubil také druhý útočník Sassuola Ragusa. Ten se dostal až k vápnu a jen díky Letiziově zákroku se nedokázal prosadit.

V 58. minutě dostal od Politana nádhernou nahrávku Alessandro Matri, jenže tváří v tvář brankáři Brignolimu minul! Moc ho to ale mrzet nemuselo, protože jen o pár vteřin později brankář Brignoli hned dvakrát rozehrál nakrátko špatně, míče se zmocnil Missiroli a poslal jej na Matriho. Tomu už nedělalo problém překonat padajícího brankáře - 1:0.

Domácí mohli téměř okamžitě odpovědět, když si Armenteros všiml nabíhajícího Chibsaha a obloučkem mu poslal balon. Mladý záložník byl ale příliš překvapen, kolik prostoru má, a nezakončil správně. Po hodině hry se ale stav utkání srovnal, protože Consigli sice skvěle vyrazil Costovu ránu, ale na dorážku Samuela Armenterose už reagovat nemohl - 1:1.

Domácí si následně sami zkomplikovali situaci, když jen o dvě minuty později dostal Gaetano Letizia druhou kartu za stažení obránce a oslabil svůj tým. A početní oslabení hrálo svou roli. Střídající Domenico Berardi pálil do břevna, na něm skončila také Matriho hlavička. V těchto chvílích hosté svého soka doslova mačkali a bylo otázkou času, kdy se jim povede dát gól. Přesto však hosté vezou tři body, protože v nastavení hlavičkoval Federico Peluso rohový kop přesně - 2:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele