20. kolo
06.01.2018 15:00 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento Calcio - UC Sampdoria 3:2

Benevento má další výhru! Poslední tým soutěže na přelomu roku 2017/2018 válí a ožívá své naděje na konečnou záchranu. Domácí museli v průběhu zápasu otáčet a výhru si zajistili až minutu před koncem hrací doby. Dva góly obstaral Massimo Coda.

Vůbec první prvoligová výhra přišla až s koncem loňského roku a nyní přichází i druhá. Benevento doma přestřílelo 3:2 nevyzpytatelnou Sampdorii Janov a postaralo se o největší překvapení kola.

Sampdoria byla jednoznačným favoritem a už v průběhu prvního poločasu měla očekávanou převahu. Defenzíva Beneventa však odváděla skvělou práci a Fabio Quagliarella a spol. to neměli vůbec jednoduché. Dokazuje to i velmi malý počet střeleckých příležitostí. Z nudy vysvobodil diváky až první gól v nastaveném čase prvního poločasu. Belec neudržel první ránu, pouze vyrazil před sebe a dorážející Gianluca Caprari poslal favorita do vedení!

Námořníci se brankou do šaten nechali uchlácholit a Benevento toho postupně využilo. V 55.minutě ještě zachránila janovské tyčka, ale o další čtvrthodinu později už bylo srovnáno. Balón za obranu obdržel Massimo Coda, obránci Dorie jej rychle dohnali, nicméně Coda si srovnal balón a nechytatelně zamířil do šibenice! Opařená Sampdoria mohla vzápětí po druhé inkasovat. D'Alessandro ale svůj postupný nájezd neproměnil.

Klíčový moment zápasu nastal v 83.minutě, Jacopo Sala fauloval před vápnem natolik nedovoleně, že ho sudí červenou kartou vyloučil. A co víc. Přímý kop zakroutil do sítě opět Massimo Coda a Benevento vedlo 2:1! Oslabená Sampdoria otevírala hru a v nastavení dostala smrtící KO. Rychlý brejk zakončil před brankou Enrico Brignola a to už nikdo o výhře Beneventa nepochyboval.

Sampdoria stihla ještě ve čtvrté minutě nastavení znovu snížit, když z úhlu prostřelil Belece Dawid Kownacki, ale na více už nezbyl čas. Benevento vyhrálo po druhé v řadě a zatím alespoň bodově vylepšuje svojí situaci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele