27. kolo
04.04.2018 17:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento přejelo Hellas třemi góly

Pořád to z hlediska Beneventa na záchranu nevypadá, ale jednou za čas se vynoří jeho lepší já a překvapí. Ten čas právě nastal, protože v odloženém 27. kole Benevento v záchranářském souboji přejelo Hellas třemi góly, z nichž dva dal Cheick Diabaté. Hellas se tak znovu potápí, i když na Benevento má pořád náskok devíti bodů.

Šance Beneventa na záchranu v první lize jsou pořád dost mizivé a musel by se stát hodně velký zázrak, aby se Čarodějky zachránily. Jeden krok k tomu ale udělaly dnes odpoledne, když na stadionu Cira Vigorita porazily jednoznačně horší Hellas Verona. Aktivnější byli domácí hráči od prvních minut. Viola vystřelil z šestnáctky nebezpečnou střelu, kterou musel brankář Marco Silvestri vyrážet s hodně velkou snahou.

Stejně jako v předchozích mačích bylo Benevento až překvapivě aktivní také dnes. Poté, co na opačné straně neuspěl Alessio Cerci, se domácí ujali vedení. Po pětadvaceti minutách se míč dostal k vápnu na kopačku Gaetana Letizii a ten krásnou ranou nedal brankáři Hellasu žádnou šanci!

Deset minut před koncem prvé půle málem Benevento zvýšilo své vedení, jenže Pietro Iemmello nemířil v obrovské šanci právě nejpřesněji. Po změně stran sáhl prohrávající Hellas k dalšímu kroku a nasadil útočníka Bruna Petkoviće. Opět ale byli aktivnější domácí hráči, jmenovitě zakončoval Lorenzo del Pinto. Brankář Silvestri ale byl včas připraven.

V 56. minutě se Cheick Diabaté hnal na bránu Hellasu, ale ztroskotal na pozorném zákroku Vukoviće. O pár minut později už mu to ale vyšlo, protože právě Diabaté vystoupal po rohovém kopu nejvýš a přesnou hlavou poslal míč do sítě. Balon se ještě odrazil od břevna, ale na vedení 2:0 pro Benevento to nic nezměnilo.

Hellas byl vepředu naprosto nulový a jeho snahy se jevily jako prázdné. Bez energie, nápadu či reálné hrozby. Naopak Benevento předvádělo teď již dostatečně uvolněný projev a vše korunoval opět Diabaté. Míče se po nahrávce na stranu ujal Brignola, který prošel přes obránce a nalezl přesně nabíhajícího Diabatého. Ten byl mnohem ráznější než Caracciolo a Benevento slaví tři body za tři góly!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
eleven11

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele