25. kolo
18.02.2018 15:00 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento Calcio - FC Crotone 3:2

Nováček soutěže Benevento Calcio ještě zabojoval o záchranu a v domácím prostředí po divokém průběhu přehrál konkurenční Crotone po výsledku 3:2. V nejvyšší soutěži dosáhl na své třetí vítězství, i tak je na beznadějně posledním dvacátém místě s pouhými deseti body. Hosté prohráli v Serii A poprvé po čtyřech zápasech a znovu si zkomplikovali situaci, patří jim první nesestupová sedmnáctá pozice s jednadvaceti body.

Crotone šlo přitom velmi brzy do vedení, když se v 11. minutě z první vážnější příležitosti prosadil Giovanni Crociata. Ten si po rychlé akci naběhl před branku a po přihrávce Naliniho ze dvou metrů snadno rozvlnil síť. Nicméně domácí se v žádném případě nevzdali a o deset minut později byli blízko k vyrovnání. Tvrdou střelu Nicolase Violy z dobrých dvaceti metrů dokázal brankář Cordaz efektivně vyboxovat do strany.

Po necelé půl hodině hry se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Coda a z nadějné pozice poslal balón zhruba o půl metru nad horní tyčku. Benevento zužitkovalo svůj tlak ve 37. minutě, kdy skóroval Sandro. Osmadvacetiletý brazilský záložník si po perfektním rohovém kopu Violy z levého křídla udělal místo na hranici brankového území a v obležení tří protihráčů mířil hlavou naprosto přesně k levé tyči za záda zkoprnělého Cordaze.

Ještě do poločasu mohl hostům vrátit vedení Ceccherini, ale pálil příliš vysoko. Ve druhém dějství měli navrch domácí. Nejprve v 51. minutě centroval Coda a poté pravačkou zakončoval Parigini. Jeho skákavý pokus se otřel o levou tyč a skončil v zámezí. Calcio přeci jen otočilo průběh o čtrnáct minut později. Z pětadvaceti metrů se opřel do balónu Viola a jeho překrásná rána zapadla přímo do levého horního rohu - 2:1.

FC se dokázal zvednout, zhruba dvacet minut před koncem poprvé a naposledy vyrovnal. Šestadvacetiletý záložník s libyjskými kořeny Ahmed Benali si naběhl ke vzdálenější tyči na křižný centr od Faraoniho a hlavou z pěti metrů pokořil gólmana Puggioniho. Rozhodující okamžik se zrodil v 89. minutě a přinesl úspěch pro domácí klub. Střídající Cheick Diabaté pobyl na hřišti sotva dvanáct minut a hned se stal hrdinou, když po zpětné hlavičce Djimsitiho propálil z pěti metrů bezmocného Cordaze.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele