2. kolo
26.08.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento opět padlo, Bologna jej porazila jedinou trefou

Jedna jediná trefa stačila Boloni na to, aby si poradila s domácím Beneventem. To ani tentokrát nehrálo vyloženě špatně, ale stále platí daň nezkušeného nováčka. Jedinou branku měl na svědomí záložník Godfred Donsah.

Domácí Benevento nastoupilo ke svému prvnímu utkání před vlastními diváky a doufalo, že se mu podaří lépe než první kolo. Od začátku působily Čarodějky velmi aktivně a svého soka jako by zaklely k nečinnosti. Zejména duo Coda - Ciciretti se projevovalo herní inteligencí i schopností "vzít to na sebe". K první vážnější situaci došlo až po čtrnácti minutách. Domácí kopali přímý kop, po kterém se k hlavičce dostal stoper Lucioni a mířil v záklonu nad.

Po půlhodině trochu nevýrazného boje se mohl jako první prosadit Mattia Destro. Velkou chybu totiž vyrobil stoper Andrea Costa, který zavrávoral jako poslední bránící muž a nechal se obrat Destrem. Ten sice postupoval téměř sám na brankáře Vida Belece, jenže neměl správně seřízená mířidla a poslal balon asi o deset centimetrů mimo! Bologna vystrkovala růžky a zdálo se, že ke konci první půle domácí ztrácí síly.

Verdiho ránu musel Belec krásným zákrokem likvidovat a podobně na tom byl Ceravolo na druhé straně. Zkušený gólman Antonio Mirante vytasil parádní zákrok a jeho snahu na poslední chvíli zmařil i s pomocí toho, že Ceravolo mířil poměrně nepřesně. První půle ale byla především ze strany domácích za očekáváním.

A nástup do té druhé to rozhodně nezlepšil. To se totiž do šance probil Godfred Donsah, který využil překvapení i špatné komunikace posledních hráčů Beneventa. Proběhl přes dva poslední stopery a namířil si to před Belece. Před ním nezaváhal a ukázal chladnokrevnost, za kterou by se nemusel stydět ani Pippo Inzaghi - 1:0 pro Bolognu.

Felsinei nechtěli složit zbraně a potřebovali další branku, aby uklinidli sebe i své fanoušky. Benevento jim ale moc zdatným soupeřem nebylo a nedělalo obráncům Felsinei žádné problémy. Aktivita i chtění dostat se zpátky do zápasu se z hráčů domácí ekipy vytrácelo každou minutou. Zpoza vápna to zkusil domácí Coda, míč ale poslal mimo Miranteho bránu.

Stejný duel na dálku se opakoval ještě jednou, ovšem výsledek byl totožný. V nervydrásajícím závěru, kdy se Benevento zoufale snažilo dotlačit míč do sítě, se to povedlo Lucionimu. Chvíli se domácí radovali, ale po třiceti vteřinách a použití videa jejich radost pohasla. Kvůli ofsajdu nebyla branka uznána.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele