33. kolo
18.04.2018 18:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Atalanta veze tři body z Beneventa, to inkasovalo třikrát

Atalanta Bergamo nedala domácímu týmu v Beneventu žádnou šanci a v klidu si s ním pohrála. Jako první se sice více snažilo útočit domácí mužstvo, ale Atalanta spustila především ve druhé půli typickou hru na protiútoky. Výsledkem bylo celkové skóre 3:0, pod které se gólově postarali Freuler, Barrow a Gómez.

Benevento mělo další pokus na to, aby hrálo o záchranu. I dnes trenér De Zerbi vsadil na osvědčenou a často se opakující jedenáctku, v níž jsme našli hráče jako Puggioni, Djimsiti, Tosca, Parigini, Brignola, Diabaté nebo Lombardi. Atalanta kontrovala Gómezem, Petagnou, de Roonem, Hateboerem, Mancinim nebo Cristantem.

Do první zajímavé šance se rychle probíjel Enrico Brignola, který následně našel centrem hlavu del Pinta, jenže jeho pokus na poslední chvíli zablokoval mladík Mancini. Další nepříjemnosti musel brankář Etrit Berisha řešit o chvíli později, když za něj dokonce z brankové čáry odkopával balon vracející se Gosens! Ve dvacáté minutě z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Alejandro Gómez, jehož pohotová rána skončila jen v rukavicích brankáře Puggioniho.

Na opačné straně se do útoku hnal Cheick Diabaté, který si udělal prostor a zkoušel dokonce obloučkem přehodit brankáře, jenže spolu s ním zamířil také nad bránu! A to hostům poskytlo šanci na rychlý úder. Průnikovou nahrávku na Cristanteho obránci Beneventa vůbec nevnímali a mladý záložník se ocitl ve vápně sám před Puggionim. Nebyl ale sobec, protože přihrál stejně tak nabíhajícímu Freulerovi a ten už poslal balon do sítě!

To byl pro Benevento hodně nepříjemný moment, na který už herně nedokázalo do konce první půle reagovat. Atalanta naopak klidně kontrolovala hru a do druhé půle vlétla již mnohem aktivněji. Bryan Cristante dostal výtečnou přihrávku za obranu a vstřelil další branku, jenže sudí chybně odpískal ofsajd! Atalantě to ale příliš vadit nemuselo, neboť o pouhou minutu později se prosadila.

Tentokrát byl na konci celé akce mladý útočník Musa Barrow, který zatím předvádí vynikající výkony. Rodák z Gambie dnes nastoupil k sedmému utkání v Serii A, načež se po další krásné nahrávce ocitl za vápnem osamocen. Míč si posunul na svou pravou nohu a technicky obstřelil brankáře Puggioniho! První branka v letošním ročníku a jsem si jistý, že o Barrowovi ještě hodně uslyšíme.

Deset minut poté se málem znovu prosadila Atalanta, neboť Benevento kupilo jednu obrannou chybu za druhou. Robin Gosens ale na zadní tyči nedokázal dostat míč do brány. Po hodině hry Del Pinto fauloval svého protihráče ve vlastním vápně a sudí Ghersini po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu! K ní se postavil de Roon, jenže těsně před kopem ukouzl a komicky poslal míč hodně nad bránu!

To nicméně Atalantě příliš vadit nemuselo, alespoň ne z pohledu skóre. O pouhou minutu později se totiž Alejandro Gómez prodral do vápna pomocí rychlé kombinace a věděl si rady. Ani dva obránci jej před střelou k tyči nezastavili a brankář byl též bezmocný - 3:0. A když v samém závěru neproměnil slibný volný přímý kop domácí Viola, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele