5. kolo
20.09.2017 18:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento opět padlo, čtyři branky má na svědomí AS Řím

AS Řím veze body z Beneventa, které se dnes neukázalo jako rovnocenný soupeř. Ke dvěma gólům kanonýra Edina Džeka navíc připojilo dvě vlastní branky, o které se postarali Lucioni a také Venuti.

Domácí Benevento na stadionu Cira Vigorita přivítalo favorita z Věčného města a podle předzápasových rozhovorů si hodně věřilo. Rozhodně nechtělo připustit něco podobného, co se stalo proti Neapoli. Trenér Baroni dnes dal důvěru hráčům jako Belec, Venuti, Letizia, Lazaar, Cataldi, Coda nebo Memushaj.

Hostující celek přijel rovněž ve velmi dobré náladě, protože proti minulému soupeři hrál ve velké pohodě a nasázel Hellasu Verona tři branky. Něco podobného by si Vlci přáli také dnes i proto, že je přijely podpořit téměř dvě tisícovky fanoušků. Trenér Di Francesco je potěšil hráči jako Strootman, Alisson, Perotti, Džeko, Gonalons nebo Ünder.

Fanoušci Beneventa se od začátku nechávali hodně slyšet a podporovali velmi vášnivě svůj klub. Hráči jim náklonnost chtěli splatit a pro útočníky AS vůbec nebylo snadné kombinovat. Hráči Le Streghe je dobře napadali a nikoli sporadicky také faulovali. V první opravdu velké šanci utkání se ocitl Edin Džeko, který si naběhl na krásný pas od Bruna Perese. Brankář Vid Belec však přesnou hlavičku zastavil na brankové čáře!

Svou šanci mělo také Benevento, protože poté, co Cataldi vybojoval balon na Brunovi Peresovi, postupovali tři hráči domácích na dva obránce AS. Nakonec Coda nahrál právě na Cataldiho, který kroutil balon z první k tyči! Nakonec však brankovou konstrukci o kousek minul. Hostujícímu celku se stále nedařila finální přihrávka.

Tu ideální našel až Aleksandar Kolarov. Ve 22. minutě ustál sprinterský souboj na straně hřiště a vběhl s balonem u nohy až do vápna. Ostrou nahrávkou na zadní tyč posléze našel Edina Džeka, který už neměl potíže poslat balon do prázdné brány - 1:0 pro Giallorossi.

Na hranici třicáté minuty se Edin Džeko dostal k dalšímu balonu po náběhu Bruna Perese, jenže jeho střelu z otočky zastavila tyč! O chvíli později narýsoval krásnou kolmici Maxime Gonalons, nabíhající Bruno Peres hledal před bránou opět Edina Džeka a před ním zasáhl obránce Fabio Lucioni. Zkušený hráč si však při pádu ve snaze zabránit Džekovi ve skórování srazil balon do vlastní sítě - 2:0 pro AS.

Do druhé půle už v barvách AS nezasáhl mladý Turek Čengiz Ünder, jehož nahradil již uzdravený Stephan El Shaarawy. O pár minut později se naděje domácích na případné drama začaly ještě zmenšovat. Po další z mnoha chyb domácí obrany se k balonu dostal Diego Perotti, který ihned poslal do šance Edina Džeka. Zkušený kanonýr jen zamířil a poslal balon přesně k tyči Belecovy brány!

Vlci se trvale usadili u vápna Beneventa a postupně zahrávali jeden rohový kop za druhým. Z jednoho takového se k ráně za vápnem dostal mladík Lorenzo Pellegrini, jenže jeho technický pokus brankář Belec vyrazil! Ani Benevento nebylo zcela bez šancí, ale když už se do nějaké dostalo, jako například Massimo Coda, mířilo nepřesně. Přesně mířilo jen do vlastní branky.

Aleksandar Kolarov opět proběhl k vápnu po krásném balonu od Strootmana a hledal Edina Džeka. Těsně před ním se snažil odehrát balon Lorenzo Venuti, který ale neobratně zamířil do vlastní sítě! V závěru utkání se ještě povedlo Edinu Džekovi po rychlé akci trefit břevno domácí brány, ale i tak si Vlci vezou domů pohodlné skóre.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele