5. kolo
20.09.2017 20:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Atalanta doma rozdrtila Crotone

Atalanta Bergamo doma jasně přehrála Crotone a to odjíždí potupeno. V jeho síti skončilo hned pět gólů, z nichž dva měl na svědomí Gómez. Vydatnou spoluprací se blýskl také Josip Iličić, autor gólu a dvou asistencí.

Crotone se pokoušelo o zázrak na půdě silné Atalanty a dobře vědělo, že v Bergamu jej čeká velmi silný soupeř. V jeho dresu na hřiště vyběhli hráči jako Petagna, Caldara, Hateboer, Cristante nebo Berisha s Iličićem a Gosensem. Hosté vsadili na mladíčka Tumminella v útoku, kterého doplnili Izco, Rohdén, Ajeti, Barberis nebo Sampirisi.

Mnohem větší chuť měla Atalanta, která dávala svou kvalitu najevo od první chvíle. Především mladík Gosens byl postrachem jakékoli rozehrávky soupeře a velmi dobře rozdával míče spoluhráčům stejně jako je odebíral hráčům Crotone. Už v páté minutě vedla aktivita domácích k zaslouženému vedení, když Josip Iličić předběhl nedůrazně bránícího Cabreru a naservíroval balon útočníkovi Petagnovi. Mladý střelec si naběhl do ideálního prostoru a nedal Cordazovi šanci - 1:0.

Crotone působilo hodně zaskočeným dojmem a jeho mezihra dostávala další a další trhliny. V 9. minutě musel navíc ze hry viditelně zraněný útočník Tonev, jehož místo zaujal Adrian Stoian. O chvíli později se do samostatného úniku po straně pustil zkušený útočník Alejandro Gómez a následně našel zpola obsazeného Petagnu. Autor první branku ale z voleje přestřelil!

Když se k balonu opět po delší chvíli dostal Gómez, jeho tvrdá rána skončila zákrokem brankáře Cordaze a rohovým kopem. Od něj se balon snesl k Petagnovi, který balon prodloužil za sebe. Tušil tam totiž spoluhráče Mattiu Caldaru. Pro mladého stopera pak nebyl problém zavěsit a navýšit tím vedení Bergamaschi - 2:0.

Crotone dnes opravdu nemělo svůj den a zejména v obraně dost hořelo. Deset minut před koncem pro něj dost smolné první půle se navíc do sítě hostí prosadil Josip Iličić. Zkušený ofenzivní fotbalista ukázal nejen svůj tah na branku, ale také stylovou míčovou techniku, protože ani tři obránci soupeře mu v zakončení vůbec nevadili!

Atalanta Bergamo dál decimovala maličké Crotone a její hra přitom působila velmi jednoduše. Pár minut po změně stran našel Andrea Petagna krásným balonem Alejandra Gómeze, který se sice dostal až do zakončení, ale to mu zkazil bravurním zákrokem Alex Cordaz! Ani ten už ale Gómezovi radost nezkazil, když se po hodině hry zkušený útočník díky nahrávce Iličiće dostal ve vápně ke střele a zamířil přesně! Na tuto pumelici už byl Cordaz krátký.

Přesto Crotone ještě zabojovalo. O smazání čistého konta brankáře Berishy se postaral mladý útočník Marco Tumminello, který si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii a po krásné nahrávce za obranu překonal svého protihráče! Ani to nebyla poslední branka dnešního klání, protože patnáct minut před koncem ve vápně Crotone upadl obránce Mattia Caldara a sudí pískal pokutový kop. Ten si vzal pod patronát zkušený lídr Alejandro Gómez a domácí vedli opět o čtyři branky.

Bezmocné Crotone už by nejraději bylo dávno doma, ale to mu nebylo přáno. Chvíle nervů nastala v době, kdy byl na hřišti mladík Riccardo Orsolini. Velký talent italského fotbalu dostal nahrávku od Iličiće a balon nakonec dostal do sítě. Sudí ale po použití videa gól správně odvolal pro ofsajd.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele