23. kolo
04.02.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta doma těsně porazila Chievo, rozhodl mladík Mancini

Jediný gól mladíka Manciniho stačil domácí Atalantě k tomu, aby si v Bergamu poradila s Chievem. Celek z Verony se sice neukazoval vyloženě ve špatném světle, ale šancí měli mnohem více domácí. A i když se museli strachovat kvůli nevyužívání mnoha z nich, jedna šance přeci jen gólem skončila a rozhodla utkání.

Trenér Gasperini trochu překvapil, když do hry od prvních minut poslal mladého obránce Gianlucu Manciniho. Ten je vychováván, aby převzal roli odcházejícího Caldary a dnes ji splnil na jedničku. Ani Chievu není cizí sázka na mládí, které v jeho barvách dnes ztělesňovali Bani, Jaroszyński a Depaoli. Právě poslední jmenovaný hráč má z nich nejvíc zkušeností a dnes je ukazoval.

Například při první vážnější šanci Chieva, kterou vytvořil spolu s veteránem Giaccherinim. Jeho zakončení však Etrit Berisha dobře viděl a v pohodě zneškodnil. Postupem času hosté přestali tak tlačit a spíše se spoléhali na bránění. Naopak to byla Atalanta, která přidávala na tempu a její kombinace dělaly zadní řadě Chieva potíže. Po pětadvaceti minutách se táhlou ranou prezentoval Josip Iličić.

O chvíli později byl u míče opět někdejší hráč Fiorentiny Iličić, kterému se v Atalantě daří. Jeho míčová technika stála na počátku svižné akce Orobici, když Iličić přihrál na Cristanteho a ten vyslal chytrou střelu po zemi. Na brankáře Sorrentina si ale nepřišel, i když ji směroval na zadní tyč a do protipohybu zkušeného veterána.

Dalším velkým tahounem současného Gasperiniho výběru je bezesporu záložník Bryan Cristante. Právě kolem jeho schopností se točí velká část ofenzivní produkce Atalanty, což bylo vidět také v minutě 43. Po rychlé kombinaci se právě Cristante dostal k míči a zpoza vápna pálil těsně vedle tyče! Do druhé poloviny utkání vešla Atalanta rovněž odhodlaná a chtěla si své vítězství pojistit.

Po uplynutí pouhých čtyř minut po přihrávce do druhé vlny pálil bez přípravy Cristante, jenže ani tentokrát nemířil nejpřesněji. Jeho bleskurychlá rána prosvištěla těsně nad břevnem! A ke gólu agilnímu mladíkovi nepomohla ani hlavička, kterou rovněž poslal pod tlakem těsně vedle. Po Petagnově centru se do voleje opřel Iličić a vypadalo to nadějně, jenže do rány se mu na poslední chvíli vložil obránce Bani.

Dvacet minut před koncem se konečně skóre utkání změnilo. Centr od rohového praporku propadl k obránci Mancinimu, který jej zblízka dotlačil do sítě. Sudí Calvarese sice jeho trefu nejprve neuznal, ale po přihlédnutí k záběrům z videa své rozhodnutí změnil. Atalanta se tak dostala do vedení a Chievo muselo do útoku.

Tam mu to ale nešlo naopak se muselo bránit po střele de Roona, která skončila na břevnu! A když v samém závěru hlavičkoval Rigoni těsně mimo, šťastnější odcházeli z utkání domácí hráči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele