14. kolo
27.11.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Benevento opět padlo, tři body má Atalanta

Atalanta doma porazila Benevento a pondělní dohrávku 14. kola Serie A zvládla lépe. Ačkoli si Orobici dokázali vytvořit dostatek šancí, proměnit se jim povedlo jen jedinou, a to povedenou ránu Bryana Cristanteho.

Benevento mělo před sebou hodně náročnou misi, protože jelo do Bergama. Tamní Atalanta nedává nikomu nic zadarmo a dnes to chtěla potvrdit. Od začátku utkání měli Beneventu zle zatápět hráči jako Berisha, Caldara, Tóloi, Hateboer, Cristante nebo Cornelius, který dostal přednost před Petagnou. Hosté spoléhali na Costu, Cataldiho, D‘Alessandra, Armenterose, Venutiho nebo Chibsaha.

Orobici začali doma mnohem lépe, i když jejich finální nahrávka trochu vázla. Alejandro Gómez hledal centrem Castagneho, který však hlavou mířil jen doprostřed brány. Benevento působilo trochu zakřiknutě a málem toho po patnáct minutách hodně litovalo. Gómez totiž našel hlavu Andrease Corneliuse, který v mírném záklonu těsně přestřelil branku Beneventa.

Benevento se spoléhalo prakticky jen na brejky a to ještě při absenci Cicirettiho. Bez něj dostával více prostoru D‘Alessandro, který ale neměl potřebnou podporu. Osamocený bojovník Armenteros pálil po dvaceti minutách mimo, Alejandro Gómez následně trochu přetáhl centr na Corneliuse. Mladý útočník, ač poměrně urostlý a hbitý, na míč ve skluzu těsně nedosáhl. Kdyby ano, uklízel by balon do prázdné brány!

Duo Cornelius - Gómez hodně prohánělo obránce Čarodějek, kteří si se soupeřem nevěděli rady. Na další pas zkušeného Argentince Cornelius těsně nedosáhl a mladík Cristante svou střelou mířil jen těsně vedle. Pět minut před koncem první půle pálil Cristante opět velmi dobře, avšak jeho pokus zablokoval pozorný obránce Djimitsi. V závěru prvního poločasu se pak vytáhl brankář Berisha, a to doslova. Musel totiž zakročit proti hlavičce aktivního Armenterose a měl hodně práce, aby míč aspoň vyrazil.

Druhá půle byla neméně zajímavá, i když na hostech bylo vidět, že v obraně trochu přidali. Obránci Beneventa ukazovali mnohem více odvahy a důrazu, což proti Corneliusovi a spol. bylo hodně potřeba. Pět minut po změně stran obešel Gómez prvního i druhého obránce, ale na Venutiho už nestačil. Na opačné straně se pak na hřiště podíval Josip Iličić, který nahradil stopera Tóloie. To byl od Gasperiniho jasný signál, že počítá se třemi body.

Když ani Iličić nezabíral, do hry se dostal také Andrea Petagna, který vystřídal nevýrazného Corneliuse. Právě střídající Petagna vypálil z hranice vápna z otočky, jeho slabý pokus však nemířil mezi tři tyče. Po hodině hry si pak na zadní tyč a centr Alejandra Gómeze nabíhal obránce Masiello, ale ve skluzu míč do brány nedostal!

To se povedlo až ve formě hrajícímu záložníkovi Cristantemu. Mladý hráč byl patnáct minut před koncem na správném místě a zakončil rychlý brejk domácích po chybě Cataldiho. Jeho krásná rána šla mimo dosah Brignoliho. A protože do konce utkání už favorit doma vedení udržel, tato trefa rozhodla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele