37. kolo
13.05.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - AC Milán 1:1

AC Milán ztratil v nastavení výhru nad Atalantou Bergamo, ale přesto svůj cíl nakonec splnil a v příští sezoně si zahraje Evropskou ligu, tedy minimálně její předkolo. Zápas byl hodně vyhrocený a sudí Guida rozdal dvě červené karty. Jednu viděl Tóloi, druhou Montolivo.

Nedovolené zákroky provázely už první poločas, takže namísto gólových příležitostí se hra kouskovala a přibývalo žlutých karet. Jediná větší příležitost byla k vidění až před koncem poločasu, Atalanta si vytvořila velký závar, jenomže obětavá obrana Rossoneri žádnou střelu na Donnarummu nepropustila.

Gennaro Gattuso se rozhodl pro poločasové střídání a místo Lucase Bíglii poslal na plac Riccarda Montolivo. Vyrovnaná hra ale pokračovala a v 55.minutě měli Bergamaschi další velkou příležitost. Caldara před Donnarummou nepochopitelně minul branku! Tohle Atalantu mrzelo dvojnásob, protože po hodině hry se měnilo skóre ve prospěch AC Milán. Franck Kessié se dostal na hranici vápna k odraženému balónu a přesnou ranou k tyči zajistil milánské vedení. Franck Kessié byl jednou z posil Milána, která přišla právě z Atalanty.

Tři body se Rossoneri výrazně přiblížily, když Tóloi zbytečně fauloval a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Atalanta i přes početní nevýhodu sahala po vyrovnání, Gómezova rána z úhlu neprošla a Gosens následně zamířil opět vedle. Milán si výhodné pozice nevážil a čtvrthodinu před koncem se počet sil vyrovnal. Montolivo předvedl příšerný zákrok a od sudího Guida si nic jiného, než červenou nezasloužil.

Tlak Atalanty rostl a Milán se v závěrečných minutách jenom bránil. Už se zdálo, že si Milán vedení pohlídá, ale ve druhé minutě nastavení si naskočil na Iličičův centr Masiello a hlavou rozhodl o dělbě bodů. Remíza 1:1 zajistila Milánu Evropskou ligu, Atalanta jí bude muset ještě hájit.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele