22. kolo
28.01.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Krize AS pokračuje, Sampdoria si odváží tři body

AS Řím prohlubuje svou krizi a před vlastními diváky opět ukázalo hodně nevyrovnanou partii. V první půli na Sampdorii nestačilo, ale mohlo vstřelit branku, kdyby se Florenzi z penalty nemýlil. Po změně stran byli sice domácí lepší, ale paradoxně se prosadil jen Zapata.

Pesimismus. Právě takový pocit vládne v současném Římě, alespoň tedy na straně, která fandí Vlkům. Giallorossi v poslední době hodně bojují s fanoušky, kterým se nelíbí časté zvěsti o prodeji klíčových hráčů. Jeden z nich, Edin Džeko, se dnes opět postavil do středu útoku. A to i proto, že se před utkáním zranil Patrik Schick, kterého pronásleduje jedno zranění za druhým. Od prvních minut začali také Strootman, Jesus, Ünder nebo Florenzi s El Shaarawym.

Sampdoria ve středu v rámci odloženého třetího kola dokázala hrát s AS více než vyrovnanou partii a nakonec si s Vlky rozdělila body. Dnes se trenér Marco Giampaolo musel obejít bez Dennise Praeta, který se právě v tomto utkání zranil. Spoléhat ale mohl na Ferrariho, Viviana, Murrua, Torreiru, Caprariho nebo Zapatu. Římský odchovanec Caprari nahradil Quagliarellu, jehož zdravotní stav nebyl úplně ideální.

AS začalo velmi aktivně a přitom si dávalo dobrý pozor v obraně. Sampdoria měla k dispozici několik zajímavých rohů a také jeden přímý volný kop. Gáston Ramírez jej ale namířil přímo do rukavic pozorného brankáře Alissona. Jeho zákroky často držely obranu AS, která se ocitala poměrně často pod tlakem.

Zatímco Námořníci se prezentovali velmi jednoduchým a účinným projevem, domácí hráči působili bezradně a často jim dělala problémy i jen jednoduchá nahrávka na pár metrů. Duván Zapata dělal zpomalené obraně Vlků velké potíže, ale ani z jedné strany vápna nedokázal najít recept na brazilského brankáře Alissona.

Po třiceti minutách sice Kostas Manolas vstřelil po rohovém kopu branku, která ale nemohla být pro jasný ofsajd uznána. Od té chvíle se AS dostávalo více do utkání, jenže jeho centry byly až příliš často nepřesné. Velmi zajímavou šanci táhl Lorenzo Pellegrini, který hledal na vápně Cengize Ündera. Mladý Turek hned pálil, ale trefil ruku Bartosze Bereszyńskiho! Sudí ihned ukázal na penaltu. Při absenci Diega Perottiho ji kopal kapitán Florenzi, jenže Viviano vytáhl parádní zákrok a balon vyrazil!

Další fantastický zákrok předvedl zkušený brankář po skvělé šanci Stephana El Shaarawyho, který zakončoval po centru od Kolarova z voleje. Viviano ale nohou míč vyrazil! Doria předvedla parádní protiútok ve 44. minutě, když se za míčem hnal Zapata a ještě lépe našel Caprariho. Tomu ale radost zkazil fenomenální Alisson, který zlikvidoval hned dvě jeho střely!

Po změně stran pokračovalo galapředstavení obou brankářů. Tentokrát jej načal Emiliano Viviano, který nejprve musel hodně rychle na zem, aby dokázal odstranit tvrdou ránu Pellegriniho. Náslendně bravurně vyrazil zakončení Cengize Ündera po centru od Alessandra Florenziho! Další výtečný zákrok vytasil Viviano proti voleji Pellegriniho, který se málem radoval ze vstřelené branky!

Úvod do druhé půle vycházel jednoznačně lépe domácím, kteří však naráželi na schopnosti Viviana. Pellegrini sváděl osobní souboje s brankářem Vivianem, který z nich ale vždy vycházel jako vítěz. Ve druhé půli domácí diktovali tempo, jenže jejich hra postrádala nápad. Když tlak domácích stoupal, hosté najednou udeřili.

Stačila jim k tomu jedna rychle rozehraná standardní situace a centr Murrua. Na ten si před bránou naběhl nehlídaný Duván Zapata a pro něj už nemohlo být problém doklepnout balon do brány. Obránci AS opět naprosto selhali - 1:0 pro Dorii.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele