28. kolo
09.03.2018 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín odjíždí s prázdnou, AS ve druhé půli zabralo

Římanům se povedlo zvítězit na domácí půdě a díky skvělé druhé půli získává tři body. Zatímco po konci prvního poločasu se nezřídka ozývalo pískání domácích příznivců, po změně stran se rapidně změnilo i skóre. Na střeleckou listinu se zapsali Kostas Manolas, Daniele De Rossi a Lorenzo Pellegrini.

Vlci se na Olympijském stadionu předvedli v poněkud slabší sestavě, neboť do hry se nemohli zapojit zkušení Džeko s Faziem. Chyběl i Perotti, takže prostor dostali El Shaarawy, Schick nebo Juan Jesus s De Rossim. Turín se do Věčného města dostavil s De Silvestrim, Morettim, Rincónem, Basellim, Falquém či Belottim.

Římané začali mnohem aktivněji a soupeř pobíhal celé minuty v úvodu utkání bez balonu. Ačkoli byla převaha domácího celku výrazná, nedařilo se Vlkům vytvořit si větší šanci nebo ohrozit brankáře Sirigua. Po faulu De Rossiho se do balonu z volného přímého kopu opřel někdejší hráč AS Iago Falqué, ale na brankáře Alissona byl krátký. Po další standardní situaci hostí se ke střele zpoza vápna dostal Ansaldi, jenže jeho tvrdá rána mířila těsně nad.

První poločas mnoho fotbalového umění nenabídl ani na jedné straně. Andrea Belotti byl prakticky neviditelný, k čemuž nepomohla ani jeho nepřesná spolupráce s mladíkem Berenguerem. Po třiceti minutách udělala obrana AS chybu, kterou mohl z hranice vápna potrestat technickým zakončením Iago Falqué. Ten měl dostatek prostoru a vybral si i správnou stranu, jenže brankář Alisson byl u tyče včas a jeho pokus vyrazil!

To byla zatím největší šance Turína a domácí fanoušci nesli hodně nelibě, že se nedočkali ani jedné šance svých oblíbenců. Po centru na bližší tyč se chopil odraženého míče na levé straně Kolarov, který mířil mimo. O mnoho lépe se pokoušel prosadit záložník Acquah, který postupoval na bránu po chybě v rozehrávce, jíž se dopustil Daniele De Rossi. Jeho zaváhání však brilantním zákrokem uhasil Alisson.

Brazilská opora mezi třemi tyčemi AS si na nedostatek práce opravdu nemohla stěžovat. Iago Falqué střílel o chvíli později zprava levačkou po souboji jeden na jednoho a balon se opět dostal do moci Alissona. Ten se musel ohánět také po změně stran, i když domácí hráči v mnohém přidali a zlepšili svou hru. V šatně se asi naplno projevily hlasivky trenéra Di Francesca, který nemohl být s výkonem svých hráčů vůbec spokojen.

Patrik Schick se do mnoha šancí nedostával a vadit mu mohla také minimální podpora ze strany jeho spoluhráčů. Deset minut poté, co se oba týmy vrátily na hrací plochu, se Radja Nainggolan dostal k zakončení. Jeho střela zleva do zadního dolního rohu branky však neměla potřebnou razanci. Následně se však povedl centr Alessandru Florenzimu, který dlouhým pasem našel hlavu stopera Kostase Manolase a řecký obránce se nemýlil - 1:0.

Z Římanů spadla tíha a tlak, takže jejich kombinace se staly lehčími. Stále si ale museli dávat pozor na soupeřovy ataky. Další ránu vyzkoušel Radja Nainggolan, který ale neměl správně seřízená mířidla. Dvacet minut před koncem se Nainggolan rozhodl spíše nahrávat do druhé vlny a Florenziho dělovka prosvištěla nad bránou.

Tlak Římanů pokračoval a brzy se fanoušci dočkali další trefy. Po standardní situaci AS pokračovalo v akci, načež se vysoký míč od Nainggolana snesl až před Daniela De Rossiho, který to měl sice na dlouhou nohu, ale dokázal míč usměrnit do sítě. V závěru utkání přidal třetí branku ještě střídající mladík Lorenzo Pellegrini a AS může být spokojené.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele