8. kolo
14.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS padlo, tři body bere šťastnější Neapol

Neapol ukazuje své ambice a po zaváhání Juventusu si upěvňuje první místo v tabulce. Pomohla jí k tomu hubená výhra v Římě, kde Partenopei po chybě zkušeného De Rossiho porazili domácí Vlky 1:0.

Šlágr kola se odehrál v Římě, kde domácí AS uvítalo soupeře z Neapole. Právě v tomto duelu měl být určen ten pravý vyzyvatel pro Juventus Turín, minimálně se jednal o jasnou nápovědu. Lídr cestoval do Věčného města s téměř kompletním kádrem, protože scházel jen bomber Arek Milik. Na jeho absenci je ale Neapol zvyklá a trident Callejón, Mertens a Insigne rozhodně znamenal nebezpečí.

To měli řešit hráči jako Alisson, De Rossi, Pellegrini, Nainggolan nebo Kolarov s Jesusem, scházeli hráči jako Strootman, Schick, Emerson nebo El Shaarawy. V prvních momentech hry se jednalo o souboj ve středu hrací plochy, kde měly oba týmy velmi silné hráče. Bylo jasné, že Neapol se bude pokoušet o rychlou kombinaci, jak má ve zvyku. Trenér Di Francesco naopak před zápasem zmiňoval, že vyhraje tým, který dokáže lépe bránit.

Jeho AS to ale nebylo. Prakticky od úvodních minut jej Neapol přehrávala a její ofenzivní choutky jen častokrát nevyšly až na poslední chvíli. Jako když se k míči dostal Dries Mertens a přes chabé bránění Juana Jesuse zkusil štěstí střelou. Brankář Alisson byl ale u tyče včas a jeho ránu pokryl.

Už ve 20. minutě totiž vyrobil obrovskou chybu vracející se De Rossi, který ve snaze pomoci obráncům poslal míč nechtěně do běhu na Lorenza Insigneho. Mladý útočník si samozřejmě věděl rady a protože nikdo na jeho pohyb nedokázal reagovat, z malého vápna prostřelil brankáře Alissona - 1:0 pro Neapol.

Neapol dál velmi živě a rychle kombinovala, což často rozhodovalo přesun do útoku v její prospěch na úkor hráčů AS. Těm potřebná rychlost chyběla. Dries Mertens se málem prodral až do zakončení i přesto, že jej tísnili tři protihráči. Nakonec mu balon se štěstím uzmul až Kostas Manolas. Neapol působila velmi svěže a domácí se museli hodně snažit, aby jejich interakci překazili.

První poločas tohoto souboje dvou gigantů tak skončil jednoznačně pro hosty, kteří zaslouženě vedli na Olimpicu o jednu branku. I před velmi poskorvnu naplněným stadionem na takový šlágr se Neapoli hrálo dobře. Často sbírala minutáž narážečkami na vlastní polovině, ale zrychlit hru neměla problém. Připravit o míč tak sehranou mašinu jako Neapol, to je velmi náročný úkol. A vstřelit jí gól, to byl hlavní cíl Vlků.

Edin Džeko dostal velkou šanci s výsledkem něco udělat, jenže i když mohl nahrávat lépe postaveným spoluhráčům, vzal to na sebe a zpoza vápna hrubě netrefil. Po faulu na Manolase ve vápně AS dostal Dries Mertens další šanci zakončit, jenže tentokrát se mu technický obstřel Alissonovy brány vůbec nepovedl. Opora AS se navíc musela se svalovým zraněním poroučet do kabin a do hry se dostal nerozehraný Fazio.

Alisson měl další potíže, protože do rozevřené obrany před ním podnikli hosté další rychlý kontr zakončený Markem Hamšíkem. Slovenská hvězda však mířila jen do míst, kde se Alisson dobře pohyboval. Náhle se ve vápně Partenopei zjevil Lorenzo Pellegrini, jehož tečovaný centr ale za Reinu nezapadl.

Dvacet minut před koncem se Giallorossi dostali k rohovému kopu a po jeho krátké rozehrávce si na centr naskočil Fazio. Střídající hráč skvěle hlavičkoval, jenže Reina vytáhl ještě lepší zákrok a balon vyrazil na tyč!

Ke konci utkání převzalo aktivitu AS a Neapol spíše spoléhala na údržbu výsledku, popřípadě doufala v další šanci na rychlý útok. Ten zastavil brilantní Alisson a Edin Džeko hlavičkoval v další obrovské šanci jen do břevna! Víc už AS nestihlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
Houfi

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Akoze AS udrzi ciste konto ??? ... 1:3 AVANTI NAPOLI !!! Florenzi - Insigne 2x, Mertens

Reagovat
kopajda

pičo tupá!

Reagovat
Houfi

Co k tomu zase říct, první poločas děs a bída, celkově hra totálně bez nápadu a nějaký nadstavby, nesmyslný nákopy na osamocenýho Džeka..poslední půl hodinu už alespoň občas podrželi balón a něco málo si vytvořili, moc nescházelo a byla z toho plichta, každopádně Neapol si to za první poločas asi zasloužila.

Reagovat
kopajda

v prdeli, slavná neapol nepředvedla vůbec nic! remíza nula nula a nikomu bych nedal ani bod, hroznej fotbal

Reagovat
MaraCe_Napolitan

si jedes bomby ejakulate

Reagovat
kopajda

co to meleš ty chudáku?

Reagovat
Lech

Reagovat
kopajda

kundo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele