37. kolo
13.05.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus má Scudetto, remizoval s AS Řím

Juventus Turín si nakonec v poklidném utkání rozdělil body s AS Řím, což v podstatě udělalo radost oběma týmům. AS využilo zaváhání svých konkurentů a Stará dáma má jistotu sedmého titulu v řadě!

Šlágr kola obstaral domácí AS Řím a hostující Juventus Turín. Souboj dvou italských velikánů nové doby, který velmi často nabízí taktickou bitvu s mnoha emocemi, dnes večer hostilo Stadio Olimpico. Domácí AS nastoupilo s dresy pro novou sezonu a hráči jako Alisson, Florenzi, Fazio, Kolarov, Pellegrini, Nainggolan, Ünder nebo Džeko.

Juventus opět vládne Itálii a dnes chtěl jen pověstnou třešničku na dortu povedené sezony. Navíc měl za sebou úspěšně zvládnuté finále Coppa Italia a dnes mohl oslavit s definitivní platností další, v pořadí již rekordní sedmé Scudetto. Trenér Allegri nasadil opět silnou sestavu, jakou si prestižní duely žádají. Nechyběli v ní Szczęsny, Rugani, Pjanić, Bernardeschi, Dybala, Mandžukić a Higuaín.

Už před zápasem jsme mohli číst o souboji dvou nedávných spoluhráčů, Szczesnyho s Alissonem. O souboji Paula Dybala s "tureckým Dybalou" Ünderem. Nebo o souboji elitních střelců Higuaína s Džekem. První minuty spíše jen potvrzovaly, že se bude opět jednat o hodně taktickou podívanou.

Po zaváhání ve středu pole se vpřed hnal Lorenzo Pellegrini, který našel Džeka. Jeho dělovka ale mířila nad. Podobně jako rána Nainggolana, který obral o míč Miralema Pjaniće a ze středu pole pádil na bránu polského brankáře. Szczesny si ale mohl oddechnout, neboť belgický záložník poslal balon nad bránu!

Byly to spíše ojedinělé výpady po individuálních chybách, kterých však nebylo moc. Stará dáma se vpřed příliš nehnala - věděla, že jí i bod stačí k definitivní oslavě. Ačkoli na trávníku pobíhalo několik ofenzivních hvězd v jejím dresu, nebezpečí znamenaly útoky domácích Vlků.

Po chvilce obléhání Alissonovy brány pustil Juventus do útoku opět domácí. Mladík Lorenzo Pellegrini však mířil zpoza vápna vedle tyče! Že bychom dnes sledovali atraktivní utkání s množstvím šancí, to se říct opravdu nedalo. Spíš se jasně ukazovalo, že se jedná o závěr sezony a obra týmy mají "své jisté".

Po faulu Sandra na pronikajícího rychlíka Ündera sice mělo AS zajímavou šanci, ale Kolarov pálil tvrdou ranou jen do boční sítě. Ve 48. minutě se Paulo Dybala dostal do zakončení a dokonce vstřelil branku, jenže sudí ji kvůli ofsajdu nemohl uznat. Druhý poločas, i když se to mohlo zdát neuvěřitelné, tempem zaostával za první půlí.

Trenér Allegri chtěl alespoň trochu zvýšit aktivitu svého týmu a poslal do hry obvyklého žolíka se smrtícím vlivem na hru - Douglase Costu. Brazilský šikula nahradil nevýrazného a výrazně okopávaného mladíka Federica Bernardeschiho. Dvacet minut před koncem domácí snad definitivně zabalili dnešní hru, protože Belgičan Radja Nainggolan hrozivě a nesmyslně fauloval pronikajícího Dybalu.

V početním oslabení už Římanům nezbývalo mnoho sil na nějaké další ofenzivní výpady. Di Francesco byl zjevně rád za remízu, což mu v oslabení zřejmě nikdo nebude mít za zlé. Namísto Pellegriniho poslal do hry zkušeného štítového záložníka Gonalonse, který už byl na hřišti, když se Douglas Costa pokoušel uvést výbornou střelou těsně nad!

Deset minut před koncem utkání dostal šanci ukázat se také Patrik Schick, který má s Juventusem své zkušenosti. V prvním vzájemném utkání spálil poměrně velkou šanci a dnes mohl být žolíkem. Juventus si ale velmi dobře uměl poradit a nedovolil domácím dostat se blíž k bráně. I díky tomu může naplno slavit sedmé Scudetto!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Frantszek

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele