33. kolo
18.04.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Římané si i díky vlastní brance Zukanoviće poradili s Janovem

Římské AS slaví veledůležitou výhru, která mu umožňuje zůstat v kontaktu se třetím místem. Dnes jeho formu odnesl tým CFC Janov, který od domácích dostal dvě branky a ani snížení Lapaduly mu nepomohlo.

AS Řím měl před sebou hodně náročnou situaci, protože jednak hostil sebevědomý Janov a především bylo hodně těžké nemyslet na blížící se semifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu. Kromě toho ale AS spadlo na pátou příčku tabulky a hodlalo reagovat na včerejší výhru Interu Milán. Trenér Di Francesco nasadil některé nepříliš používané hráče jako Jesuse, Gersona, Gonalonse, Pellegriniho nebo El Shaarawyho.

Janovský celek připlul z přístavního města s jasnou touhou znovu zatopit AS, podobně jako na konci minulé sezony. Tentokrát mu téměř o nic nejde a na pohodlné dvanácté příčce se o záchranu dávno strachovat nemusí. Na Stadio Olimpico se vrátilo několik někdejších hráčů AS jako Rosi, Bertolacci nebo Zukanović.

Že by to byla nějak zvlášť atraktivní podívaná, to se rozhodně říct nedalo. Ani jeden z týmů zrovna nehýřil pohybem. Za zmínku stojí snad jen průnik Cengize Ündera, který se po návratu k rozestavení 4-3-3 vrátil na své oblíbené místo. Jinak se kombinace AS omezovala na několik stereotypních posunů míče, a to včetně zapojení brankáře Alissona.

Vepředu nehrozilo obráncům Janova příliš mnoho nebezpečí. To přišlo až v 17. minutě po dalším z mnoha volných přímých kopů. A neslo na zádech jméno Cengiz Ünder. Právě turecký reprezentant předvedl parádní zrychlení a na zadní tyči zaskočil svým náběhem a tvrdou střelou pod břevno všechny soupeře - potlesk od De Rossiho na lavičce a 1:0 pro AS.

Janov od té doby nehrál příliš sebejistě a vše mohl zhoršit Stephan El Shaarawy. Jeho kombinace na jeden dotyk s Gersonem ale poslala balon těsně vedle tyče! Na druhé straně se po dlouhém míči hraném na zadní tyč se následně natahoval Gianluca Lapadula, ale před ním vše včas zpozoroval brankář Alisson.

Do konce první půle se už Janov nezmohl na nebezpečnější útok a Vlci naopak pohodlně kontrolovali konec poločasu. Nevyrušil je ani náběh obránce Rosiho, který se sice dostal hodně blízko k Alissonovi, jenže před míčem spíše uhýbal, než aby jej poslal do sítě. K usnadnění zvládání zápasu pomohl Římanům někdejší hráč AS.

Další z mnoha standardních situací ve prospěch Giallorossi skončila na hlavě Ervina Zukanoviće, který ve snaze odvrátit míč mimo poslal hlavou balon za bezmocného brankáře Mattiu Perina - 2:0 pro Vlky.

S dalším útokem spěchal na bránu Janova zkušený veterán Kolarov, jenže odražený míč napálil z voleje asi metr vedle. Skvělé chvíle si pak užíval veterán Giuseppe Rossi, který měl zvýšit efektivitu Janova. A to se stalo téměř ihned. Gerson totiž hloupě ztratil míč ve středu hrací plochu a Goran Pandev vyslal Gianlucu Lapadulu do samostatného náběhu. Zkušený Ital si poradil na jedničku a překonal vybíhajícího brankáře Alissona - 2:1.

Janov se tímto gólem vrátil do hry a Římané začali mít starosti. Giuseppe Rossi se hodně snažil pomoci svému týmu v útočení, ale obránci AS si jej dobře hlídali. A když ne oni, tak proti jeho gólovým oslavám se postavil brazilský brankář Alisson. Další chybu vytvořil Kostas Manolas, ale před Medeirosem zasáhl brankář Římanů včas.

Tou dobou už byl na hřišti i Patrik Schick. Jenže ani jeho dvě šance ze závěru neskončily gólem. AS ale přesto bere tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Blázníš, ten jede na nuly vepředu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele