17. kolo
16.12.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím v závěru těsně porazil bojující Cagliari

AS Řím v posledních minutách utkání dokázalo strhnout výhru nad Cagliari na svou stranu, přestože brankář Alessio Cragno chytil jednu penaltu Diega Perotti. Hrdinou domácích davů se nakonec stal obránce Federico Fazio.

Čeští fanoušci se opět dočkali Patrika Schicka a opět se český talent dostal do základní sestavy. Po jeho boku hráli Diego Perotti s Edinem Džekem, přičemž proti "rodnému" Cagliari hrál také Radja Nainggolan. Hosté spoléhali především mladíčka Barellu, který už nyní přitahuje mnoho nápadníků. V bráně čekal hodně práce mladý talent Cragno, kromě něj byli na hřišti také van der Wiel, Andreolli nebo Pavoletti.

Od prvních minut bylo jasné, kdo dnes bude favoritem a kdo se bude spíše bránit. Především na kombinaci Džeko - Schick bylo mnoho lidí zvědavo, rozebírala se v italských médiích už den před utkáním. AS velmi často střílí, ale velmi často bez kýženého efektu - tedy gólu. Obrana Cagliari věděla, že ji dnes večer nečeká nic snadného a v prvních minutách ji Vlci často prověřovali.

Velkou gólovou šanci AS jsme ale dlouho neviděli, protože finální nahrávka domácím dnes dělala problémy. Míč se na kopačkách domácích zdržoval velmi často, avšak v uctivé vzdálenosti od brány, kterou strážil mladík Cragno. Patrik Schick si vyloženě užíval svůj pobyt na hřišti, pozornost hostujících obránců už mu takovou radost nedělala.

V kopii "dvou věží" s Edinem Džekem si jej centry z pravé strany často vybíraly, ale Schick byl velmi často tvrdě bráněn. Jeho zajímavý náběh skončil hlavičkou těsně nad, Džeko v záklonu hlavičkoval obdobně. Zatímco hráči Cagliari navštěvovali polovinu AS asi tak často jako český důchodce Disneyland, domácím zase nevycházela finální fáze dobře střežená obránci urostlými Cagliari.

Daleko o vstřelení brány nebyl Radja Nainggolan, který má v srdci kromě AS právě Cagliari a případný gól by prý neslavil. Jeho rána z dvaceti metrů ale mířila těsně vedle! Po Perottiho individuální akci se míč dostal opět k Nainggolanovi, ale tomu nedovolil zapsat se na tabuli se skóre skvělým zákrokem Alessio Cragno. A ten se jako rozhodující síla ukazoval také po změně stran.

Edin Džeko hned po změně stran upadl v pokutovém území a sudí Damato chvíli váhal, přičemž nejprve útočníka odměnil několika důraznými slovy. Pak ale svůj názor (simulace) změnil (video) a pískal penaltu pro AS Řím! V té chvíli ale Alessio Cragno opět ukázal, jak dobrý brankář může být, protože vystihl stranu a Perottiho špatně kopnutou penaltu chytil!

Od té chvíle se frustrované AS špatně soustředilo a jeho útok vypadal unaveně, bez nápadu. Ilustrací mohl být dobrý vpád Diega Perottiho a nahrávka do vápna, kde se za míčem hnal Edin Džeko, jenže srazil se při pokusu o zakončení s Patrikem Schickem! Jinak se ale domácí trápili. A trápili se také fanoušci, protože dnes to rozhodně nebyla moc atraktivní podívaná. Trenér Di Francesco poslal do hry Stephana El Shaarawyho, ale ani on nedokázal rozhýbat pomalou ofenzivní linii domácích.

Do hry se místo Schicka dostal také Cengiz Ünder, jenže i toho hostující hráči bránili velmi těsně. AS dnes nemělo den. Obrana je pod Di Francescem vždy velmi jistá, jenže na opačné straně hřiště týmu hodně chybí aktivita i kvalita Mohameda Salaha, kterého zatím nikdo nedokázal nahradit. Už se zdálo, že Cagliari ubrání remízu, když se ve třetí minutě nastavení prosadil Federico Fazio! Po jeho zakončení musel ještě sudí k videu, ale branka nakonec platila.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele