35. kolo
29.04.2018 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fiorentina hravě přemohla Neapol, potopil ji Simeone

Neapol má dost možná po titulu a jak se v mnoha novinách před víkendem ozývalo, rozhodla o tom města Florencie s Milánem. Zatímco Juventus dokázal nad Interem Milán vyhrát, Neapol proti domácí Fiorentině naprosto selhala. Hattrickem se blýskl mladý střelec Giovanni Simeone, naopak zápas už v osmé minutě skončil pro faulujícího obránce hostí Koulibalyho.

Fiorentina je na nohou a může za to vynikající výkon domácího celku proti favoritovi utkání. Neapol měla před sebou hodně náročný úkol, protože musela dotahovat výsledek Juventusu, který ji dostal pod tlak. A ten dnes Neapol díky dvěma faktorům neustála. První velkou překážkou na její cestě za třemi body se stalo vyloučení obránce Kalidoua Koulibalyho. Jeden z fundamentálních základů obrany byl totiž vyloučen už po osmi minutách hry!

Zkušený obránce fauloval pronikajícího útočníka Simeoneho těsně před vápnem v roli posledního hráče, takže jej sudí po nápovědě videorozhodčího okamžitě vyloučil! Bylo víc než jasné, že Neapol to ve zbývajícím - prakticky celém - utkání bude mít hodně těžké. Z první větší šance sice Neapol neinkasovala, protože oba tvrdé pokusy zvládl brankář Pepe Reina pokrýt.

Neapol byla v menším šoku a viditelně zpomalila. Vyloučení, ještě tak rychlé, ji hodně vykolejilo. Nepomohl ani Marek Hamšík, který ani dnes nehýřil zrovna přesvědčivým výkonem. Nejprve naznačil střelu a poté raději kombinoval s Insignem. Jenže to nebyla dobrá volba a mladý Ital míč ztratil. První chvíle moc atraktivity nepochytily, snad až na průniky vytrvalého Chiesy jsme sledovali hodně nezáživné utkání.

Po třiceti minutách už to domácím vyšlo. Biraghi pouze odkopával míč, jenže střídající obránce Tonelli se prezentoval hodně nesmělou a zbytečnou ztrátou. Balon se dostal na nohu Giovanniho Simeoneho, který postupoval rychle až do vápna. V něm zamířil na zadní tyč a brankář Pepe Reina byl na jeho akci krátký - 1:0.

Neapol se přeci jen v rámci omezených možností snažila něco vymyslet. Allan se s míčem ale nedokázal probít přes množství těl před sebou. Před koncem první půle musel do akce znovu brankář Pepe Reina, jenže si dokázal poradit s vypětím sil se střelou do středu brány. Fialky nastolily jasné tempo a udržovaly jej také po změně stran.

Pět minut po návratu hráčů ze šaten se málem prosadil záložník Riccardo Saponara, který to nemyslel vůbec špatně a jeho tvrdá rána nadělala brankáři Reinovi pořádné starosti. Na opačné straně se musel ukázat také brankář Marco Sportiello. Dries Mertens si naběhl na centr, po kterém pořádně protáhl domácího brankáře. Ten si ale nakonec poradil a pohotově byl u tyče.

Krátce před uplynutím hodiny hry se na trávník dostalo polské duo Arek Milik a Piotr Zieliński. Ani oni ale moc nepomáhali a Neapol byla vyloženě bezzubá. Trest za to přišel znenadání. Saponara se dostal k rozehrávce rohového kopu, po kterém se jeden z domácích dostal k hlavičce. Tu ještě dokázal brankář Reina tak trochu vyrazit, jenže na pohotovou dorážku Simeoneho už neměl nárok. A jeho obránci mu moc nepomáhali - 2:0.

Dvacet minut před koncem utkání mohla Neapol zahrávat volný přímý kop, k němuž se postavil José Callejón. Ten sice kroutil balon poměrně zajímavě, jenže brankáře Sportiella zastoupil pohotový obránce Germán Pezzella. Neapol se stále nemohla dostat do tempa a čas jí ubíhal mílovými skoky.

Aby toho nebylo málo a Neapol si vypila pohár hořkého lektvaru až do dna, brankáře Reinu pokořil Giovanni Simeone ještě jednou. V nastaveném čase, když se utkání prakticky jen dohrávalo, načasoval mladý útočník slavného příjmení svůj náběh parádně. Krásnou ranou po zemi zaskočil brankáře Reinu a zkušený veterán opět kapituloval!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele