33. kolo
18.04.2018 20:45 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Lazio v dramatickém utkání otočilo výsledek s Fiorentinou

Lazio ve strhujícím utkání dokázalo přestřílet domácí Fiorentinu poměrem 4:3 a spíše hokejový výsledek jej udržuje na třetím místě. V utkání kromě gólů padaly také červené karty. Rozhodčí vytáhl dvě ještě v úvodní čtvrthodině.

Lazio potřebovalo tři body, aby odpovědělo na úspěch Interu Milán a udrželo si třetí místo před jeho náporem. O slovo se navíc hlásí také jeho rival, takže trenér Simone Inzaghi dnes měl před sebou hodně náročnou práci. Ostatně stejně jako jeho hráči, kterým svěřil důvěru v utkání proti Viole. Od začátku měli o tři body bojovat především Luis Alberto, Immobile, Cáceres, de Vrij, Strakosha, Lukaku nebo Parolo.

Domácí Viola ale rozhodně není slabý tým a umí mnohokrát překvapit. Navíc se v poslední době dostala do tempa, které je nepříjemné pro nejednoho soupeře. Dnes chtěla Viola reagovat na minulé kolo, které se jí příliš nepovedlo. V jednom ze šlágrů kola se do zápasu postavili Sportiello, Pezzella, Veretout, Eysseric, Simeone nebo Chiesa.

První půle připoutala místní diváky do sedaček snad podobně jako zážitek z první projekce Avatara ve 3D. Jedna akce střídala další, hra působila hodně odvážně na obou stranách a tempo hry bylo opravdu hodně vysoké. Už v 7. minutě se pokoušel ohrozit branku Sportiella Ciro Immobile a byl zastaven domácím brankářem. Jenže ten zasáhl míč rukou mimo své pokutové území a byl ihned vyloučen!

Jenže přesilovka římskému týmu moc dlouho nevydržela. Ostrý start pokračoval v minutě 14., kdy hostující záložník Alessandro Murgia stáhl k zemi unikajícího Chiesu. A také on dostal od arbitra utkání Antonia Damata rovnou kartu červené barvy, čímž srovnal počet hráčů na obou stranách! Fialky toho využily téměř okamžitě. Z následného volného přímého kopu se totiž nádherně trefil záložník Jordan Veretout, na jehož ránu Strakosha neměl nárok!

O pouhé dvě minuty později ale málem srovnal obránce Stefan de Vrij, který je vyhlášeným hlavičkářem. Na jeho silnou stránku si ale domácí nedali pozor a mohli být velmi rádi, že nizozemský stoper poslal míč hlavou těsně vedle tyče. Právě de Vrije posléze vystřídal ofenzivnější Felipe Anderson, kterému stačilo opravdu málo, aby se propracoval k šanci. Ciro Immobile ale jeho průnikovou nahrávku nezakončil ideálně.

Fialky využívaly své šance na maximum, protože po dalším faulu Biraghiho sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil odhodlaný a již jednou úspěšný Jordan Veretout, který zvládl také tuto standardní situaci a míč poslal do protipohybu brankáře Strakoshy - 2:0.

Římané sice působili mnohem nervóznějším dojmem, ale španělský hračička Luis Alberto je brzy alespoň trochu uklidnil. Pět minut před koncem první půle totiž také on ukázal vytříbenou kopací techniku a nařízený přímý volný kop bezpečně proměnil v kontaktní gól - 2:1.

Tato trefa dodala Laziu energii a lehkost, takže konec první půle byl pro Fialky hodně těžký. A neobešel se bez ztrát. Luis Alberto totiž ve 45. minutě centrem od rohového praporku přesně našel hlavu zkušeného obránce Martina Cacerese, který si na míč naskočil a překonal pozdě zasahujícího Drągowského!

Skvělá podívaná pokračovala i po změně stran, i když to chvíli trvalo, než se oba týmy zase rozehřály. Jako první měli svou šanci domácí, kteří dokonce díky odraženému míči dokázali překonat brankáře Strakoshu! Jenže sudí gól kvůli ofsajdu správně neuznal. Fiorentina byla ale daleko aktivnější a po zásluze se brzy znovu dočkala vedení v utkání.

V 54. minutě se o to postaral záložník Jordan Veretout, který odehrál naprosto fantastický zápas. Snadno si navedl míč do vápna po straně a nechytatelnou ranou nedal brankáři Strakoshovi šanci zasáhnout.

Přesně po hodině hry přepadl Ciro Immobile ve vápně přes Pezzellu a sudí nejprve pískal faul! Poté se však poradil s videorozhodčím a následně své rozhodnutí odvolal! Přesto se Lazio dočkalo kýženého srovnání. Adam Marušić našel na hranici pokutového území nehlídaného Felipeho Andersona, který nádhernou ranou tyči dokázal překonat Drągowského.

A nebylo to všechno! Fiorentina chvíli nedávala pozor a Lazio toho bryskně využilo. Dvacet minut před koncem utkání totiž Lazio dokonalo finální obrat! Adam Marušić z pravé strany poslal balon přízemním centrem do vápna a tam si ho našel Luis Alberto - 4:3 pro Lazio!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele