24. kolo
09.02.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Juventus FC 0:2

Juventus bojuje na dálku o titul s ambiciózní Neapolí a proto je třeba sbírat body i z venkovních hřišť. V pátek čekal družinu kouče Massimiliana Allegriho výjezd na stadion Fiorentiny, za kterou dříve hrával talentovaný mladík Federico Bernardeschi, jenž se stal před touto sezonou jednou z ofenzivních posil Bianconeri.

A hned úvod zápasu přinesl pořádný rozruch. V osmnácté minutě nařídil sudí penaltu pro Violu po ruce Chielliniho, po poradě s videorozhodčím, jenž mu oznámil, že situaci předcházel ofsajd domácího celku, nařízený pokutový kop odvolal.

Fiorentiny se i nadále držela smůla. Ve třicáté osmé minutě mohli jít domácí do vedení tentokrát po situaci ze hry, ale střela Bastia Diase jen orazítkovala tyč Buffonovy branky. Do kabiny na poločasovou přestávku se tak šlo za bezbrankového stavu, aktivnějším týmem však v prvním dějství byla jednoznačně Viola.

Na to se ovšem nehraje a tak se po návratu na druhých 45 minut radoval z branky Juventus. Konkrétně se tak stalo v padesáté šesté minutě a symbolicky se prosadil proti svému bývalému celku právě zmíněný Federico Bernardeschi. Celá akce přitom patřila jemu - nejprve na svoji osobu vybojoval faul a přímý volný kop a standardní situaci pak sám proměnil - Juventus vedl 1:0.

Definitivní podpis na výhru Bianconeri přidal v osmdesáté šesté minutě Gonzalo Higuaín. Argentinský kanonýr překonal gólmana Fiorentiny Sportiella parádní ranou k zadní tyči a završil tak zápas, v němž Juve sice nebylo po většinu průběhu duelu lepší, ale tři body získalo.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
sankakofi

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele