22. kolo
28.01.2018 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - Hellas Verona 1:4

To byl zase jednou debakl. Málokdo si myslel, že Fiorentina bude mít před vlastními fanoušky s Hellasem nějaký problém, ale nakonec je všechno jinak. Nejenže domácí měli problém, ale od potápějícího se Hellasu inkasovali hned čtyři branky! Skvělé odpoledne zažil především Moise Kean, který se do sítě Violy trefil dvakrát.

Tak tohle čekal opravdu málokdo. Hellasu se nedaří, o odvolání jeho trenéra se spekuluje prakticky neustále a před tímto kolem se Hellas trápil na předposlední příčce. Přesto se v Toskánsku postaral o nevídaný kousek. Nechybělo přitom mnoho, a domácí mohli ihned z první akce vést. Dlouhý nákop brankáře Sportiello donesl balon až k Federicu Chiesovi, který si míč zpracoval, zasekl a pálil. Balon se dostal k Simeonemu, který ale mířil v obrovské šanci jen do obránce na brankové čáře.

V jedenácté minutě fanoušci Violy poprvé smutně sledovali, jak jejich tým prohrává. První střela Romula sice ještě byla zablokována, jenže akce pokračovala dál a zkušený obránce Jagoš Vuković usměrnil hlavou v levé části vápna balon mimo dosah Sportiella. Jednalo se přitom o premiéru zkušeného obránce, který je v Hellasu teprve pár dní.

Aktivita hostí dál pokračovala. Po přizemním centru zprava do levé části vápna nedosáhl na míč Kean, který by jinak zakončoval do prázdné! Vyšlo mu to ve dvacáté minutě. Ryder Matos, další z nových posil, postupoval směrem o vápna a troufl si i na dva protihráče. Míč se se štěstím odrazil K Moisemu Keanovi, který už jej dopravil do sítě - 2:0!

S Violou to začínalo vypadat hodně vážně a Hellas nijak nezpomaloval. Kean si po třiceti minutách na levé straně hřiště zpracoval míč před Astorim a Pezzellou, ale tvrdou střelou minul. Kombinvace mezi Laurinim a Chiesou nevedla k ničemu kromě ztráty míče, mladík Chiesa ještě zakončil poločas střelou mimo. Takhle to dál nešlo a trenér Pioli poslal do hry Diase se Saponarou.

Chiesa táhl svůj tým za lepším výsledkem, ale ve 46. minutě jej zastavila po krásné ráně tyč! Následně v situaci dva na jednoho nahrával Petković a do vápna s ním sprintoval Moise Kean. Po krásné nahrávce přes obránce pro mladíka nebylo problémem potrestat nedůsledné bránění Violy - 3:0!

V 53. minutě alespoň vykřesali malou naději dva střídající hráči. Riccardo Saponara centroval na přední tyč, kam si naběhl mladý Portugalec Gil Dias a krásnou ranou překonal brankáře Nícolase. Do konce zbývalo ještě hodně času na to, aby Viola mohla zdramatizovat zápas.

To se jí ale nepovedlo, protože veškeré její naděje Hellas ukončil o pouhé dvě minuty později! Po rychlém brejku Laurini ve snaze odkopnout balon odrazil míč přímo na nohu obránce Alexe Ferrariho, který propálil s trochou štěstí brankáře Sportiella! Fiorentina byla na totálním dně a nic jí nevycházelo. Střely Badelje s Chiesou skončily těsně mimo, takže hosté slaví překvapivé tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele