30. kolo
31.03.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - FC Crotone 2:0

Crotone padlo ve Florencii a posunulo se o další krůček blíž k sestupovému pásmu. Fiorentina naopak stoupá tabulkou nahoru a od evropských pohárů je vzdálena pouhých šest bodů.

Nyní devátá Fiorentina má po devětadvaceti odehraných zápasech čtyřiačtyřicet bodů a na šestý AC Milán ztrácí šest bodů. Na desátý FC Turín má Fiorentina komfortní odstup pěti bodů. To Crotone musí řešit úplně jiné starosti. Se čtyřiadvaceti body se nachází tři místa od konce a reálně mu tedy hrozí sestup, na sedmnácté Chievo Verona však ztrácí pouhý bod, na Spal jsou to dva body.

Jasným favoritem zápasu byli domácí a byli to právě oni, kdo se ve 3. minutě dostal do první velké šance, která skončila gólem. První ránu domácích vyrazil před sebe hostující brankář Cordaz, tam si však míč našel mladý útočník Giovanni Simeone a chladnokrevně zakončil prudkou ranou k vzdálenější tyči.

V 9. minutě mohla Fiorentina přidat druhý gól, Oliver však nedokázal využít dobrou Veretoutovu přihrávku a trefil pouze brankáře Cordaze. Až do konce poločasu se hrál přerušovaný fotbal a žádnou další šanci si nikdo nevypracoval. Vypjatost hry dokládá i fakt, že od vstřeleného gólu ze 3. minuty do konce poločasu rozdal sudí Valeri šest žlutých karet.

Do druhé půle nastoupili hráči Fiorentiny zase o něco aktivněji a v 57. minutě došlo k dalšímu stěžejnímu okamžiku utkání. Hostující Capuano trefil loktem do obličeje Chiesu a rozhodčí mu ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu.

V 63. minutě upravil skóre na konečných 2:0 po narážečce s několika spoluhráči Chiesa a utkání bylo dohráno v klidné atmosféře, jelikož hlavní snaha hostů byla udržet alespoň tento výsledek.

Autor: Lukáš Hrneček / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele