26. kolo
25.02.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fiorentina těsně porazila Chievo, rozhodl Biraghi

Fiorentina doma těsně porazila hostující celek z Verony, o čemž rozhodla jediná trefa. Už v šesté minutě se o tři body postaral přesnou ranou obránce Cristiano Biraghi, na jehož trefu hosté nedokázali prakticky po celý zápas nijak reagovat. Zaslouženě si tak odváží porážku, i když ani domácí žádný ofenzivní festival dnes nepředvedli.

Fialky byly od prvních minut jasně aktivnějším týmem a jejich snaha se začala vyplácet. Fialkám sice chvíli trvalo, než dokázaly odemknout zámek hostující obrany, ale pokoušely se o to pořád. Pezzella na začátku vhazoval zprava z poloviny hřiště a balon se dostal k záložníkovi Benassimu.Ten se rozhodl pro tvrdou střelu zpoza vápna, se kterou měl brankář Stefano Sorrentino velké potíže, než ji dokázal vyrazit.

O pouhé dvě minuty už ale ani Sorrentino nestačil. Do útoku se totiž po vzoru hráčů Interu Milán ze včerejšího utkání vrhl stoper Davide Astori, který tentokrát nahrával vedle na lépe postaveného Biraghiho. Ten nad ničím moc nepřemýšlel a krásnou ranou do protipohybu brankáře Sorrentina jej překonal - 1:0 pro domácí!

Brankář Sorrentino byl neustále pod tlakem. Simeone nahrával na pravou stranu Chiesovi a ten odcentroval, takže Sorrentino musel pro míč. Následně ho po standardní situaci vystrašil také Jordan Veretout, který se pokoušel prosadit tvrdou, leč nepříliš přesnou ranou. Obráncům Chieva dělala největší potíže kombinace mezi Chiesou a Simeonem, která ale příliš často vázla na unáhlené finální fázi.

V nastavení první půle se míč proháněl vápnem Chieva, ale natahující se Marco Benassi před otevřenou branou na míč těsně nedosáhl! Takhle to s Chievem dál nešlo a do druhé půle vešel útočník Riccardo Meggiorini. Právě ten obešel Astoriho a pět minut po svém nástupu na hrací plochu pálil těsně vedle tyče! O chvíli později pálil opět aktivní Veretout, ale jeho snaha přišla vniveč.

Po hodině hry dostal míč do sítě Marco Benassi, ale sudí Abisso jeho hlavičku pro ofsajd správně neuznal. O další branku se mohl postarat Giovanni Simeone, ale nositel slavného příjmení pálil z dobré šance mimo! Inglese na opačné straně centroval na osu vápna a Castro se opřel do míče, ale také on mířil mimo. A když Veretout napálil svou dělovku deset minut před koncem jen do rukavic připraveného Sorrentina, stav už se nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele