37. kolo
13.05.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari šokovalo Florencii, rozhodl Pavoletti

Cagliari v první lize ještě žije a po dnešním výkonu se dostává mimo poslední tři příčky. Postaral se o to především střelec Leonardo Pavoletti, který se stal autorem jediné branky zápasu s Fiorentinou. Pro Fialky je to naopak další velké zklamání a obrovský šok, neboť domácí byli jasným favoritem.

Cagliari potřebovalo nutně vyhrát, aby si uchovalo šanci na záchranu. Jak se ligový ročník chýlí ke svému konci, mají ale všechny ohrožené týmy podobnou formu a najednou hrají jako o život. Cagliari to navíc ve Florencii nemělo vůbec jednoduché. A že čeká návštěvu ze Sardinie hodně náročné utkání, to dokazovaly již první minuty. Kromě mohutného potlesku a podpory se domácí tým velmi jednoduše dostával až do zakončení.

Chiesův prudký centr z pravé strany před Simeonem odrazil brankář Cragno na Eysserica, který však ve 3. minutě pálil vysoko nad. Fialky jasně přehrávaly svého soupeře a hlídaly si vývoj zápasu pomocí kombinace i mnohonásobně vyšší kvality. Jakkoli však byli domácí lepším týmem, v zakončení to hodně vázlo a nepřesnost střídala další. Brankář Cragno byl až podivuhodně bez práce.

Mladý Argentinec Giovanni Simeone se po delší chvíli osmělil a individuálně prošel přes celý střed hřiště. Marně jej stíhali záložníci Cagliari, neboť jej obrana zastavila až před vápnem. Nedovoleně, ale z následné standardní situace domácí nic nevytěžili. Klíčová situace nastala ve 37. minutě utkání, když Milenković zastavil centr před vápnem rukou.

Hosté tak dostali šanci zahrávat volný přímý kop a náležitě ji využili. Unikátní efektivitu proměnil v gól Leonardo Pavoletti, který na zadní tyči využil zaváhání obrany i svých fyzických dispozic - 186 centimetrů v rozběhu se prostě špatně brání. Brankář Sportiello se jen ohlédl.

Mladý brankář byl později vyzkoušen po další standardní situaci, s níž ale Charampolos Lykogiannis nenaložil zase tak dobře. Aby se obránci Cagliari nenudili, vyslal domácí trenér Stefano Pioli do hry útočníka Diega Falcinelliho. Jenže skórovat mohlo Cagliari, neboť do rozvrácené obrany Violy zamířil Padoin a předložil balon na Diega Fariase. Jeho zakončení však zastavilo břevno!

Ani střídající Riccardo Saponara s hrou svého týmu příliš nepohnul. Standardní situaci Jordana Veretouta odrazila dobře postavená zeď, která bránila gólmana Cragna. Posléze dostal Biraghi možnost rozehrát rohový kop, ke kterému se ale nikdo z domácích hráčů nedostal. Fiorentina se stále častěji omezovala na stejnou ofenzivní strategii. Jeden centr do vápna za druhým, ale ani jeden přesný.

Do zakončení se dostal šutér Giovanni Simeone, který si naběhl na ostrý pas. Jenže nemířil přesně, stejně jako Gil Dias o pár chvil později. V páté minutě nastavení pak neudržel nervy na uzdě Jordan Veretout, který zbytečně a surově podkopl pronikajícího Joaa Pedra, za což mu sudí Valeri udělil červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele