4. kolo
16.09.2017 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Fiorentina těsně porazila bojující Boloňu

Fialky díky druhému poločasu získaly tři body a Bologna z Toskánska odjíždí zklamaná. O góly se v dresu domácích postarali mladíci Chiesa s Pezzellou, takže ani branka hostujícího Rodriga Palacia nakonec na body nestačila.

Fiorentina doufala v další gólovou nadílku v síti soupeře podobně, jako se jí to povedlo proti Veroně. Bologna se na ni ale dobře připravila a přeci jen je trochu kvalitnější než Hellas. Trenér Donadoni dobře zná kvalitu Fialek a jeho taktika byla od začátku jasně vidět - bránili všichni. Parádní obranný zákrok předvedl vracející se Di Francesco a rovněž Poli s Taïderem se v obranné práci činili.

V jedenácté minutě se dostala Fiorentina do první velké šance, když hlavičkoval Giovanni Simeone. Brankář Antonio Mirante ale jeho zakončení dobře vystihl a tudíž neutralizoval. Do další zajímavé šance se dostal Davide Astori, ale ani jeho hlavička ve vápně nepřekvapila zkušenou oporu v bráně Felsinei. Že bychom se ale dočkali nějak strhujícího tempa, to se rozhodně říct nedalo. Typicky melancholické podzimní počasí se projevovalo pomalejší kombinací.

Pokud došlo k nějakému ohrožení branek, vedly k tomu především střely z větší vzdálenosti, jako třeba u rány záložníka Pulgara. Na straně domácích se do takové role vtělil mladíček Chiesa, ale ani jeho rána neměla potřebné parametry. Pár minut před koncem první půle se nadechl k zajímavému sólu Jordan Veretout a jeho akci zastavil až pozorný Mirante.

Nástup do poločasu druhého se projevoval podobným scénářem jako ten první - ofenzivně laděná Fiorentina s míčem u kopaček a bránící Bologna spoléhající na Miranteho. Ani ten ale v 51. minutě neuhlídal Federica Chiesu, respektive jeho krásnou a hlavně přesnou střelu, takže Fiorentina vedla o gól.

Fialky se však neradovaly moc dlouho. O pouhou minutu později se totiž do útoku vydala dvojice hostujících hráčů a balon dostal zkušený Rodrigo Palacio. Ten na nic nečekal a krásnou střelou z voleje nedal brankáři Sportiellovi žádnou šanci zasáhnout - 1:1.

Po bleskové změně skóre se tempo hry trochu uklidnilo, ale ne na příliš dlouho. Dvacet minut před koncem utkání zahrávala domácí ekipa rohový kop, na který si výtečně naběhl obránce Germán Pezzella. Jeho náběh nehlídal bránící Krafth a Mirante zareagovat nestačil!

Bologna se v závěru hodně snažila vyrovnat, ale Viola odolávala. Její obrana pracovala téměř bezchybně a trenér Stefano Pioli navíc věděl, kdy střídat, aby své hráče nevyčerpal. Felsinei podnikli několik zajímavých pokusů o založení akce, ale vylámali si zuby na obranné linii Violy. A když tu náhodou něco zaskočilo, jako například hlavička Rodriga Palacia z 84. minuty, zastavila vyrovnání Felsinei tyč! Fiorentina tak nakonec zaslouženě zvítězila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele