4. kolo
17.09.2017 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán - Udinese Calcio 2:1

AC Milán zvládl těžké utkání proti neoblíbenému Udinese a děkovat může střelci Nikolu Kalinićovi. Chorvatský útočník se představil domácímu publiku skvěle a ve vápně projevil zabijácký instinkt. V kádru Udine nastoupili oba čeští reprezentanti, tedy Jakub Jankto a Antonín Barák.

Udinese minulou sezonu dokázalo AC dvakrát porazit a i tentokrát slavnému soupeři zle zatápělo. AC sice začalo lépe, drželo balón, ale jako první se prosadili právě hosté. V 10.minutě se na hranici ofsajdu uvolnil Lasagna a vstřelil gól. Sudí se však poradil s videem, které odhalilo lehký ofsajd a branka tedy nebyla uznána. O chvíli později bylo před Scuffetem pořádně horko. Na rohový kop si naskočil Kalinić a orazítkoval tyč, Leonardo Bonucci se okamžitě dostal k dorážce, ale Scuffet na brankové čáře znovu předvedl výtečný zákrok. Udinese ale i tak inkasovalo, Calabria přihrál na malé vápno a Nikola Kalinić uklidil balón k tyči!

Vedení Rossoneri dlouho nevydrželo, ve 28.minutě vyrobila obrana domácích hrubku v rozehrávce a Lasagna tvrdou ranou k tyči nedal Donnarummovi šanci. Za další tři minuty se opět měnilo skóre a znovu to bylo ve prospěch AC. Nikola Kalinić dal vzpomenout na Pippa Inzaghiho a uvnitř malého vápna se dokázal prosadit.

Druhý poločas už byl na gólové příležitosti o poznání chudší. Udinese nehrálo vůbec špatně, jenomže před šestnáctkou bylo bezradné.

V 82.minutě obdržel na hranici ofsajdu přihrávku Kalinić a ranou na zadní tyč zkompletoval hattrick. I zde ale sudí odhalili nepatrný ofsajd a branku neuznali. Drama tedy pokračovalo, ale AC si výsledek hlídalo. Zebry ještě dostaly pětiminutový nastavený čas, ale ani během nich Donnarumma neinkasoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jankul18

Forza Milan

To už není možné, tak dlouho nevyhrát nad Udinese doma, to už musíme zlomit.

Doufám že André Silva bude v základu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele