32. kolo
15.04.2018 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol opět klopýtla, o body ji obralo AC Milán

AC zastavilo Neapol a uhrálo s ní bezbrankovou remízu. Kromě fanoušků Rossoneri, kteří mají minimálně z výsledku velkou radost, je to dobrá zpráva také pro Juventus, který má šanci navýšit vedení na čele ligy.

Na slavném a starodávném stadionu San Siro v Miláně se odehrál velký šlágr kola, který měl mnohé napovědět o předních příčkách Serie A. Domácí AC bojuje o evropské poháry a dotírají na něj další týmy, zatímco Neapol svádí boj o první příčku ligy s Juventusem Turín. Pikantní a atraktivní duel přitáhl mnoho diváků, kteří doufali ve velkou podívanou.

Stý start v první lize si připsal mladý brankář Gianluigi Donnarumma, který je pasován do role nástupce slavného jmenovce Buffona. Kuriózní pro něj tahle meta možná byla i proto, že se narodil právě na předměstí Neapole. Na opačné straně se objevil veterán Pepe Reina, který by měl pro změnu zamířit po sezoně právě do AC Milán. Dnes nakonec obě slavná jména udržela nulu na kontě.

V prvních minutách jsme se dočkali spíše hodně nepřesné kombinační hry, a to na obou stranách. Hamšíkova kombinace s Insignem byla zablokována, taktéž se obránci Neapole předvedli proti Bonaventurovi s Rodríguezem. Brankář Donnarumma také neměl mnoho práce, až v patnácté minutě musel čelit tvrdé ráně Josého Callejóna. Ta ale doskákala těsně vedle tyče. O minutu později Donnarummu prověřil Dries Mertens, ale aké proti Belgičanovi na hrotu Neapole mladý Ital zasáhl.

Po třiceti odehraných minutách a nevelkému množství šancí zakončení Marka Hamšíka levačkou zapadlo vedle vzdálenější tyče brány. Pět minut před koncem první půle AC skórovalo. Turek Çalhanoğlu vypálil dělovou ránu zpoza vápna a Pepe Reina balon vyrazil jen před sebe. Tam si na balon počkal obránce Musacchio a balon do sítě dorazil, jenže kvůli ofsajdu nebyla branka správně uznána.

Ke konci první půle po dalším centru zprava od Mertense poslal Lorenzo Insigne na zadní tyči míč vedle. Neapol věděla, že musí něco zlepšit, protože ani postupné dobývání obrany AC jí ke konci poločasu nevycházelo. Druhou půli opět začala aktivněji Neapol. Marek Hamšík si seběhl na přihrávku spoluhráče do levé části vápna a střelou z úhlu minul tyč!

AC velmi dobře a organizovaně bránilo, což Neapoli dělalo velké potíže. Ani dlouhými nákopy vpřed se Partenopei nedařilo dostat míč do větší šance, takže brankář Donnarumma měl po většinu zápasu klid. V 66. minutě se trenér Sarri rozhodl poslat do hry ofenzivní náhrady v Zielińskiho s Milikem a tato polská dvojice začala zlobit.

Především mladý bijec ve vápně značil jasnou touhu Neapole skórovat a ponechat zápas o titul otevřený. Mnoho soubojů sváděl na straně také Calabria s Insignem a velká část těch důležitých skončila lépe pro milánského odchovance. Po delší době měl práci také Pepe Reina, který musel velmi dobrý centr zprava ukrýt do své náruče.

Deset minut před koncem utkání si křídelník Lorenzo Insigne zpracoval míč v levé části vápna a technickou ranou zkoušel obstřelit obránce s Donnarummou. V případě obránců se mu to povedlo, ale na Donnarummu si nepřišel. O chvíli později pálil velmi dobře Zieliński, ale jeho pokus byl včas zablokován.

A když v nastavení stoprocentní šanci neproměnil Arek Milik díky skvělému zákroku Donnarummy, bylo o remíze definitivně rozhodnuto! Milik se mohl stát hrdinou, protože se dostal do zakončení a nikdo u něj nebyl, jenže Donnarumma míč skvěle vyškrábl mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nová stránka pro české a slovenské fanoušky AC Milán. https://www.facebook.com/Rossonerifans.1899/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele