22. kolo
28.01.2018 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán doma porazil Lazio a škrábe se nahoru

Dobrá forma milánského AC pokračuje a trenér Gennaro Gattuso opět ukazuje, že i po špatném úvodu by mu vedení mělo dát další šance. Na stadionu San Siro si totiž jeho svěřenci poradili s favoritem z Říma! Utkání, které s sebou neslo mnoho kontroverzí, opanovali Rossoneri díky brankám Cutroneho a Bonaventury.

AC Milán věřil v sílu kolektivu, ale narazil na soupeře, který touto zbraní rovně disponuje. Navíc se Lazio ukazuje v letošní sezoně jako skvěle sehraný tým táhnoucí za jeden celek. Lazio dnes spoléhalo na Milinkoviće-Saviće, Alberta, Caiceda, Bastose nebo de Vrije se Strakoshou a Marušićem. Jen lavička zůstala na duo Felipe Anderson a Nani. AC vsadilo na Calabriu, Romagnoliho, Cutroneho, Çalhanoğlu nebo Susa.

AC mělo k soupeři zdravý respekt, ale jasně ukazovalo, že o strachu nemůže být ani řeč. Suso si pohrál s obranou před sebou a technicky málem obstřelil Strakoshu, který musel o chvíli později zasahovat také proti dělovce Hakana Çalhanoğlua. Mladý ofenzivní záložník dostal až příliš mnoho prostoru, což Laziu málem nevyšlo. Suso a s ním celá ofenzíva AC byli mnohem aktivnější, než by si Lazio připouštělo.

A dočkali se za to spravedlivého vedení. Už v 16. minutě se k rozehrávce volného přímého kopu z levé strany postavil Hakan Çalhanoğlu a nadýchaným centrem poslal balon před bránu. Tam si jej našel hlavičkující mladík Patrick Cutrone, který ho přesně umístil za záda marně zasahujícího brankáře Strakoshy - 1:0 pro Rossoneri.

Lazio ale nehodlalo složit zbraně. Naopak, už o čtyři minuty později se balon dostal z hloubi pole k Adamu Marušićovi, který si jej ve vápně přehodil na levou nohu, čímž se zbavil obránce. Další k němu už nedostoupil, takže měl univerzál Lazia dostatek času, aby prostřelil brankáře Donnarummu - 1:1.

Lazio nabíralo na síle a jeho útoky se stávaly nebezpečnějšími. Ale jen po vápno, protože k finální fázi se Biancocelesti zase tak nedostávali. AC velmi pozorně bránilo a nedopouštělo se zásadnějších chyb. Možná občas nechalo příliš prostoru útočícím hráčům, takže Luis Alberto mohl po třiceti minutách vypálit poměrně v klidu. Naštěstí pro AC jeho dělovku zastavilo břevno!

Velkou hrozbou v domácím dresu byl především Hakan Çalhanoğlu, který si dělal ke konci poločasu prostor u vápna. Jeho ránu ale vyrazil vždy spolehlivý brankář Strakosha! Ani ten ale neudržel před čárou balon po centru ze strany, na nějž si ve 44. minutě naběhl Giacomo Bonaventura. Přesnou hlavičkou překonal mladého brankáře Lazia a hrdě slavil - 2:1.

Hostům samozřejmě nemohl takový stav stačit, takže trenér Inzaghi zapojil do hry Brazilce Felipeho Andersona. Nejen on byl ale velmi dobře bráněn, za což mohl "poděkovat" mimo jiné mladému obránci Calabriovi, který hrál v dresu AC velmi povedený zápas. Dvacet minut před koncem Milinkovič-Savič uplatnil své parametry a hlavičkoval, jenže Donnarumma byl na jeho zakončení dobře připraven.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 FORZA RAGAZZI....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele