5. kolo
20.09.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - SPAL 2013 2:0

Opět to v podání AC nebylo úplně stoprocentní, na druhou stranu SPAL povinně porazil 2:0 a získal tři body. Rozhodly o tom dva pokutové kopy, o které se podělili Riccardo Rodríguez a Franck Kessié.

Milán měl pochopitelně v průběhu prvního poločasu územní převahu a SPAL snad až na jediný závar před Donnarummou nic velkého neměl. Hosté jednoznačně vyrukovali s defenzivní taktikou a AC útočilo do plných.

A prosazovalo se ztuha, střela Abateho z 19. minuty šla nad a o chvíli později Bonucci Gomisovu branku přehlavičkoval. Klíčový moment prvního poločasu nastal ve 25. minutě, kdy se uvnitř malého vápna po kontaktu s Gomisem skácel Nikola Kalinić a sudí odpískal poměrně přísný pokutový kop. Riccardo Rodríguez ho bezpečně proměnil a AC Milán vedl 1:0.

Rossoneri měli i další šance. André Silva přízemní ranou donutil Gomise k zákroku a sváteční střelec Romagnoli zamířil vedle. SPAL měl jedinou možnost po půlhodině hry, kdy se před Donnarummou dostal k balónu po Antenucciho přihrávce Felipe, ale mladý gólman si situaci pohlídal.

Obdobný obrázek hry byl k vidění i ve druhém poločase. V 50. minutě si málem vstřelil vlastní gól Salamon, když ve snaze zachytit balón ho jen usměrnil na Gomisovu branku. Přesně po hodině hry se AC dočkalo druhé penalty. Felipe šel do souboje skluzem, což sudí vyhodnotil jako nedovolené počínání a nařídil pokutový kop číslo dvě. Odpovědnost vzal na svá bedra Franck Kessié a povedenou ranou zvýšil na 2:0. Tento výsledek už domácí hlídali a kontrolovali a víceméně hráli to, co potřebovali. SPAL se ještě v závěru snažil o kontaktní branku, ale Donnarummu překonat nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co zase ta bukwa zkouší- 1,25 na jedničku? 1,06 by odpovídalo. Nechystá se něco ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele