27. kolo
04.04.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Milánské derby tentokrát bez branek.

Ostře sledované milánské derby skončilo bezbrankovým výsledkem, přestože to tak vůbec nemuselo dopadnout. Zatímco v předchozím derby vsítil Mauro Icardi hattrick, tentokrát mu nebylo přáno a hned dvakrát odmítl trefit prázdnou branku. Inter nadále drží čtvrté místo, které znamená Ligu mistrů.

Především pro AC bylo utkání nesmírně důležité, protože mohlo v případě vítězství stáhnout manko na čtvrté místo na pět bodů. Rossoneri si také vytvořili první vážnější šanci zápasu. Po centru Hakana Calhanoglua nebezpečně hlavičkoval Bonucci a nebýt skvělého zákroku Handanoviče, šlo by AC do vedení. Inter se snažil zareagovat prostřednictvím Candrevy, ale ten byl podobně jako Montolivo o pár minut později nepřesný.

Ve 38.minutě vypukla v ochozech San Sira velká modročerná radost. Tifosi Interu byli svědkem dobré kolmice a ještě lepšího zakončení Maura Icardiho, jenomže hlavní sudí Di Bello si šel vše prověřit na videu, které odhalilo mírný ofsajd a branka tedy nebyla uznána. Na San Siru jinak panovala skvělá atmosféra, v ochozech se tísnilo na 77 000 diváků.

Gennaro Gattuso ani Luciano Spalletti ke změnám nesáhli a druhý poločas odstartovaly stejné jedenáctky. V 56.minutě měl Inter další velkou příležitost a opět se v ní ocitl kanonýr Mauro Icardi. Argentinský zabiják trestuhodně netrefil prázdnou branku a AC mělo obrovské štěstí! V defenzívě Rossoneri se v průběhu druhé půle objevovaly velké trhliny a po další rychlé akci Interu musel Donnarumma vyrážet před Icardiho, který ani napotřetí neuspěl.

AC se po delší době připomenulo v 68.minutě a také z toho byla neuznaná branka. Ofsajdovou hranici si tentokrát nepohlídal Cutrone. AC Milán byl v poměrně obtížné pozici, výsledek 0:0 mu určitě nevyhovoval, na druhé straně už v závěru nechtěl riskovat ztrátu všech bodů. Inter měl v tomto ohledu výhodu a v nastavení ještě mohl sthnout zápas na svojí stranu. Je až neuvěřitelné, že útočník jako Mauro Icardi ani v nastavení netrefil prázdnou branku. Icardiho zahozené stoprocentní šance museli Nerazzurri hodně mrzet. Inter každopádně udržel před městským rivalem osmibodový náskok a pátému Laziu odskočil na rozdíl dvou bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Eldarion

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 FORZA MILAN !!! ACM win...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 alebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská škoda, mohli jsme ty degeše nadobro potopit, nevadí teď 3 body v Turíně! Forza Inter!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele