36. kolo
05.05.2018 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Hellas Verona 4:1

AC Milán vrátil Hellasu prosincovou porážku i s úroky a definitivně se postaral o to, že veronský celek po této sezoně sestoupí. Rossoneri se pak po výhře 4:1 vracejí na pohárové pozice, kde minimálně do neděle setrvají. Do střeleckých análů se zapsalo pět různých jmen. Za AC skórovali Calhanoglu, Cutrone, Abate a Borini, přičemž prohru hostů mírnil Lee Seung-Woo.

Gennaro Gattuso a jeho tým měl ještě v živé paměti šokující porážku 0:3, ale také nedávný domácí nezdar s Beneventem, který chtěl za každou cenu odčinit. Milán byl bezpochyby velkým favoritem, ale už několikrát dokázal své příznivce nepříjemně zaskočit nečekanou porážkou. Tentokrát ale bylo vše jinak.

Milán vykročil za výhrou od samého začátku a Hellas s ním udržel krok jen prvních deset minut, než poprvé inkasoval. Hakan Calhanoglu si seběhl pro balón a přesnou volejí k tyči poslal AC do vedení. Uběhlo pak několik minut a domácí své vedení navýšili. Bonaventura krásnou přihrávkou našel Patrika Cutroneho, který střelou na přední tyč stanovil průběžný stav 2:0.

Hellas se potřeboval o přestávce zmátořit, jenomže Milán mu nedal vůbec žádnou šanci a hned po změně stran přidal třetí branku. Uvnitř pokutového území si našel prostor sváteční střelec Ignazio Abate a v podstatě bylo po zápase.

Jakousi malinkou jiskřičku naděje ještě dokázal vykřesat Lee Seung-Woo, jenž se po špatně odhlavičkovaném balónu dostal k voleji a parádní střelou překonal Donnarummu, ale AC stejně bleskurychle odpovědělo. Fabio Borini zkrotil Bonaventurův pas a pak nekompromisní dělovkou propálil brankáře Silvestriho. Rossoneri se po výhře 4:1 vrátili na pohárové pozice, zatímco osud Hellasu je definitivně zpečetěn.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele