29. kolo
18.03.2018 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

AC Milán - Chievo Verona 3:2

Velmi zajímavý duel byl k vidění v Miláně, kde se v neděli odpoledne utkal místní AC se zachraňujícím se Chievem. Po mnoha zvratech se radoval domácí výběr, jenž zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2 brankou zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. V tabulce Serie A se nachází na šestém místě s padesáti body a stále živí šanci na přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, na čtvrtý Inter totiž ztrácí pět bodů.

Verona naopak v boji o holé přežití nedosáhla na cenný bod, momentálně ji patří sedmnáctá pozice s pětadvaceti body a před osmnáctou sestupovou příčkou Crotone disponuje pouhým jednobodovým náskokem. Rossoneri měli lepší vstup do utkání a už po deseti minutách vedli. Kessié skvěle pronikl do šestnáctky soupeře na pravé straně a pak vystřelil z ostrého úhlu. Brankář Sorrentino vyrazil míč jen na kopačku Hakana Çalhanoğlua, jenž neměl s dorážkou do odkryté branky žádné problémy.

Za dalších deset minut mohlo být na druhé straně vyrovnáno, ale po přihrávce k přední tyči od Giaccheriniho byl v poslední možnou chvíli zablokován Roberto Inglese. Ihned na to po krásném zpracování na prsa vystřihl nůžky zády k brance Giaccherini a gólman Donnarumma musel krotit balón u své levé tyče. Chievo srovnalo ve 33. minutě, po sražené nahrávce Giaccheriniho z levé strany šestnáctky doklepával placírkou do sítě Mariusz Stępiński.

Neuběhlo ani šedesát sekund a Verona senzačně otočila vývoj, podeváté v tomto ročníku nejvyšší italské soutěže skóroval Inglese. Šestadvacetiletý útočník hostující v klubu z SSC Neapol si seběhl na zpětnou nahrávku od Stępińskiho a vypálil z voleje z hranice pokutového území, jeho utěšená rána zapadla s pomocí břevna za plachtícího Donnarummu. Ještě do poločasu zahrozil domácí Suso, avšak po krásném uvolnění mířil těsně nad levý horní roh.

Milánský klub se dostal zpět do hry o vítězství sedm minut po přestávce, kdy po střele z osmnácti metrů vyrážel před sebe Sorrentino a dorážející Patrick Cutrone rozvlnil síť. Branka původně nebyla uznána kvůli údajnému ofsajdu, nicméně po zhlédnutí videozáznamu přeci jen platila. V následujícím průběhu hlavičkoval střídající André Silva o pár decimetrů vedle bližšího horního rohu, vzápětí se blýskl Sorrentino proti přízemní ráně Çalhanoğlua.

Domácí rozhodli o svém vítězství v 82. minutě, po rohovém kopu z levého křídla se míč odrazil přímo na kopačku Silvy a ten z pěti metrů nekompromisně propálil bezmocného Sorrentina. V samém závěru bylo podruhé v akci video, na jeho základě nařídil rozhodčí penaltu pro AC za ruku jednoho z hráčů Chieva. Balón si postavil Kessié, Sorrentino vystihl směr střely a díky jeho famóznímu zákroku se tak výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ľahké to určite nebude! Ale výhra musí prísť aj keď len o gól. FORZA AC!

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele