22. kolo
29.01.2017 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus veze tři body ze Sassuola

Juventus si nakonec poradil se Sassuolem poměrně snadno a veze si z jeho hřiště pohodlnou výhru 2:0. O jediné trefy utkání se postarali Gonzalo Higuaín se Samim Khedirou, přičemž domácí hráči se trápili po celý zápas a brankáře Buffona pořádně nevyzkoušeli.

Juventus Turín dnes navštívil dobře známý klub, od něhož ale žádné projevy díků čekat nemohl. Sassuolo chtělo ukázat, že si zaslouží respekt a že jeho dobrá forma v posledních týdnech není náhodná. Trenér Eusebio Di Francesco postavil to nejlepší, co mohl, takže jsme se dočkali Acerbiho, Cannavara či Pelusa v obraně, záložníků Pellegriniho s Aquilanim nebo dua Berardi - Politano v útoku.

Juventus měl další šanci trochu navýšit svůj náskok na pronásledující AS Řím či Neapol, čehož hodlalo využít. Změna modulu a více ofenzivní fotbal jsou příčinami toho, že Juventus je ještě dominantnější. Dnes se do základu dostali Dybala, Cuadrado, Pjanić, Higuaín nebo Sandro s oslavencem Buffonem. Nesmírná ofenzivní kvalita Juve byla znát od prvních momentů hry.

Higuaín nejprve akci sám zakončoval, následně ji připravil pro mladšího kolegu Paula Dybalu. Ten ale nepálil přesně. Už v 9. minutě se ale fanoušci Bianconeri dočkali, protože Alex Sandro si narazil míč s rozeběhnutým Mariem Mandžukićem a brazilský bek našel mezi stopery krásným pasem Gonzala Higuaína - 1:0 pro Juve.

Stará dáma se poslední dobou dost specializuje na brzké góly a dnešek nebyl výjimkou. Dybala se tlačil k míči v zakončení, což mu Cannavaro nedovolil. Přímý volný kop z kopačky Miralema Pjaniće mířil na volného Chielliniho, jenže zkušený stoper mířil mimo. Další dobrou šanci spálil Gonzalo Higuaín, který asistenci od Mandžukiće neproměnil.

Prosadili se jiní. Možná ne tak tradiční střelec v podobě Samiho Khediry. Německý reprezentant dostal krásnou nahrávku od Higuaína, čemuž pomohlo i skvělé přepustění od Dybaly. Krásná rána Khediry pak nebyla zastavena ani brankářem Consiglim - 2:0.

Juventus nepolevoval ve své aktivitě - věděl, že vedení o dvě branky nemusí být vždy jednoznačné. Chtěl proto přidat další góly, o což se snažil zejména mladík Paulo Dybala. Domácí byli naopak velmi statičtí a působili dojmem, že s porážkou dopředu počítají. Jedním z mála jeho hráčů, kteří opravdu hráli se zarputlostí, byl mladý záložník Lorenzo Pellegrini. Jeho projektil ke konci první půle ale Buffon lapil bez větších potíží.

Odchod do kabin znamenala poslední akce Juana Cuadrada, který nakonec balon vracel před Consigliho už za brankovou čarou. I nadále byli aktivnější hosté. Alex Sandro se po levé straně prodral do vápna, obehrál dva soupeře, jenže nenahrál přesně. Juan Cuadrado pak poslal míč na mladíka Dybalu, jenž se z hranice šestnáctky opřel do míče a pálil jen do tyče za zády zkušeného Consigliho!

Dvakrát se do šance dostal Mario Mandžukić, který si i přes konkurenci s Higuaínem nijak nevadí. Mladík Matteo Politano se na opačné straně dostal ke střele z pravé strany, jenže brankář Buffon opět potvrdil své kvality a kromě jeho střely si poradil i s dorážkou od zkušeného útočníka Alessandra Matriho!

Na druhé straně se o pár desítek minut později po centru z pravé strany málem prosadil střelec Higuaín, jenže netrefil přesně. Další zajímavou šanci spálil Mario Mandžukić, který mířil mimo po nahrávce od Cuadrada, takže ve druhé půli už Juve neskórovalo. Zásadně mu to ale vadit nemusí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele