2. kolo
28.08.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese vyhrálo, Empoli jede domů s prázdnou

Zebry si poradily s návštěvou z Empoli a napravily si reputaci po zpackaném prvním kole. O tři body se domácímu týmu postaral začátek a konec zápasu, protože Felipe se trefil už ve 3. minutě a dílo zkázy dokonal v 95. minutě střídající Perica.

Domácí Zebry se pokusily potěšit své fanoušky, kteří si našli cestu na stadion Friuli, ale dnes je nečekal snadný soupeř. Do cesty se jim postavilo nevyzpytatelné Empoli. Toskánský celek sice přes léto přišel o některé své hvězdy, ale jiní talentovaní hráči zase zaplnili jejich místa. Dnes se po bok Pucciarelliho postavil veterán Gilardino, za zády mu běhali Krunić, Croce a mladík Diousse. V barvách domácího týmu se v útoku představil Duván Zapata podporován novým objevem de Paulem.

Ani samotné Udinese zřejmě nečekalo tak skvělý úvod. Empoli se sotva rozkoukalo, pořadatel dohlásil jména na soupisce, a už se měnilo skóre. Ve třetí minutě rozehrál rohový kop mladík Rodrigo de Paul, který posadil míč na hlavu Danila. Ten sice nemířil přesně, ale balon se s trochou štěstí dostal k Felipemu. A ten si již rady věděl - 1:0 pro Udinese!

Udinese bylo mnohem aktivnějším celkem a nenechalo Empoli hrát. S další ranou přispěchal Evangelista, který o chvíli později také centroval. Na dlouhý pas si sice nabíhal Rodrigo de Paul, ale nakonec o kousek nezasáhl balon. S postupujícím časem se Empoli dostávalo do zápasu, jenže vážnější šance byly jednoznačně na straně Udinese. Jako v 16. minutě, kdy se o průnik do vápna postaral domácí Evangelista, jenž pasem oslovil hlavu de Paula. Mimo.

Pak se tempo hry uklidnilo a snahy obou soků trochu opadly. Fotbalovost se ke slovu dostala až ke konci první půle, jinak nepříliš zajímavé. Nejprve de Paul našel nahrávkou Evangelistu, který nevypálil přesně. Po půlhodině hry Croce kombinoval se Saponarou, který obehrál Felipeho a tlačil se před Karnezise. Jenže zkušený brankář odrazil první i druhou ránu a podržel svůj tým!

Riccardo Saponara táhl svůj tým, ale v rozhodujících chvílích neměl štěstí. V další obrovské šanci mu totiž náladu pokazila tyč, která se mu postavila do cesty! A znovu Saponara! Tentokrát poslal míč na pravou stranu, kde se nacházel Gilardino, ten si krásně obhodil Samira a postupoval po pravé straně do vápna. Jenže balon mu odkopl Danilo.

Empoli potřebovalo změnu, čerstvou krev. A tak stáhl nevýrazného Kruniće, místo něhož poslal do hry Marcela Büchela. Právě ten se blýskl skvělým pasem na hrotového útočníka Pucciarelliho, který si dlouhou nahrávku skvěle zpracoval. Jenže se střelou otálel, takže se k němu včas dokázal dostat Fofana. Střídající Marcel Büchel hodně často podnikal nebezpečné výpady a několikrát se pokoušel vystřelit, ale jeho pokusy se nesetkaly s úspěchem.

Po špatně rozehraném rohovém kopu se k míči dostal Ricky Saponara, který centrem oslovil Alberta Gilardina. Ten se málem radoval z hlavičky znamenající gól, jenže skvělým zákrokem mu radost zkazil brankář Karnezis. Zasahovat musel také jeho protějšek, kterého zaměstnala tvrdá rána záložníka de Paula. Empoli si srovnání samo zkomplikovalo, protože Laurini ostře fauloval střídajícího Pericu, za což dostal rovnou červenou!

Empoli se přesto i v oslabení snažilo o tlak, ze kterého ale paradoxně udeřilo Udinese. Po zmatcích ve vlastním pokutovém území uzmul míč stoper Danilo, který balon odkopl hodně daleko. Tam si jej našel mladý útočník Stipe Perica, který si nejprve balon zpracoval. Pak si pohrál s bránícím Zambellim a přesnou ranou pokořil brankáře Pelagottiho - 2:0 pro domácí Zebry.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele