15. kolo
05.12.2016 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Bologna FC 1:0

Fotbalové pondělí bylo v Itálii chudé na branky. Z obou zápasů jsme se dočkali gólu jen jednou, a to v duelu domácího Udinese s Bolognou, kdy se trefil Danilo. Zebrám doma pomohlo mimo jiné i to, že hrály více než dvacet minut v početní převaze.

Dnes večer to nebyl příliš atraktivní duel. Udinese nakonec vyválčilo tři body proti trápícímu se soupeři až v závěrečných minutách a ještě díky tomu, že Felsinei dohrávali bez vyloučeného Ericka Pulgara. Právě Bologna přitom hrála od začátku mnohem podnikavější a lepší fotbal.

Ladislav Krejčí se nejprve protahoval do šance a v sedmé minutě už mu vyšel podařený centr. Adresátem povedené nahrávky byl Mattia Destro, který ale těsně před brankářem Orestisem Karnezisem poslal míč vysoko nad bránu!

Plno práce měl také brankář Antonio Mirante, který hájí bránu Bologně. Musel do akce poté, co se ve vápně snesl míč na hlavu Duvána Zapaty. Ten ale mířil jen do míst, kde byl pohotový Mirante. O deset minut později stejný útočník poslal míč hlavou opět trestuhodně nad bránu! Pár minut před koncem první půle se po nahrávce od De Paula dostal k ráně Felipe, ale taktéž neměl seřízená mířidla.

Deset minut po změně stran přišla v ofenzívě hostí řada na mladíka Di Francesca, který vystřídal Ladislava Krejčího. Ani syn slavnějšího otce ale příliš hostům nepomohl. Hosté si totiž celou situaci sami zkomplikovali, když se v rozmezí deseti minut dvakrát projevil jako faulující hráč Erick Pulgar a sudí Pasqua mu ukázal obě karty. Hosté tak dohrávali v oslabení.

Domácí Zebry vyslaly do hry žolíka v podobě mladého Chorvata Stipeho Pericy. Ten se deset minut před koncem dostal do solidní šance, když si převzal míč na kraji vápna, jenže pod tlakem vypálil hodně mimo! To ale Udinese nakonec vadit nemuselo, protože si stejně vzalo tři body. Ty mu zajistil centr do vápna, na který si naskočil obránce Danilo a ve třetí minutě nervózního nastavení přihrál svému týmu výhru!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele