35. kolo
07.05.2017 12:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Atalanta vdla, ale z Udine veze jen bod

Atalanta Bergamo bojuje o pohárovou Evropu a zatím se v hodně náročné konkurenci drží na skvělém pátém místě. Dnešní duel chtěla vyhrát a v Udine se jí to poměrně dařilo, protože díky brance Cristanteho vedla. Po změně stran ale domácí Zebry přidaly a vytěžily z tlaku gól Pericy.

Atalanta bojuje o svůj evropský sen. A zatím úspěšně. Dnes museli hráči vyběhnout místo k obědu na hřiště, ale byl to právě úvod utkání, který by sedal označit jako nejsvižnější. Na trávníku se od začátku pohybovali Widmer, De Paul, Balić, Hallfredsson, Jankto nebo Perica v dresu domácích, zatímco hostující dres navlékli Masiello, Raimondi, Cristante, Grassi, Kurtić či Gómez.

Jako první se právě Alejandro Gómez dostal do šance, když z pravé strany vypálil a brankář Karnezis měl plné ruce práce. Hodně zlobil také Duván Zapata, jenž se po vyhraném hlavičkovém souboji Jakuba Jankta dostal do vápna, kde se uvolnil a nebezpečně vypálil. Brankář Etrit Berisha byl však na svém místě a jeho pokus včas vyrazil na rohový kop!

Pak se De Paul postaral o fotbalovou parádu, protože přímo z rohového kopu se pokusil překvapit brankáře Berishu! Ten však ukázal skvělý postřeh a z brankové čáry míč vyrazil! Hodně akční tempo utkání pak trochu opadlo a hráči na obou stranách se soustředili na kombinace. Po třiceti minutách vypálil z voleje zpoza vápna Atalanty Chorvat Andrija Balić, ale Berisha přízemní střelu chytil.

Pět minut před koncem první půle se konečně měnilo i skóre. Alejandro Gólmez rozehrál roh z levé strany, na hranici malého vápna dostal trochu volného prostoru mladý záložník Bryan Cristante a hlavičkou na zadní tyč překonal brankáře Karnezise - 1:0 pro hostující Bergamaschi.

Udinese vstoupilo zase aktivněji do druhého poločasu. Nejprve mladík Andrija Balić pálil hodně tvrdě do míst, kde byl Berisha. Ten dokázal ještě o pár minut později vyrazit ránu Stipeho Pericy, ale na jeho dorážku už byl krátký. Zebry tak srovnaly krok, což si díky většímu tlaku určitě zasloužily.

K další ráně se odhodlal opět aktivní Duván Zapata, po něm pálil také Andrija Balić. Atalanta spíše kombinovala a vypadalo to, že jí dochází síly. Smutné ale bylo to, že od této branky jsme se už žádného dalšího rozruchu nedočkali.

Nově příchozí Marco D'Alessandro sice ještě udělal pár sprintů směrem ke Karnezisově brance, ale to bylo vše. Oba týmy působily dojmem mužstev, která se s bodem už smířila. Až pár minut před koncem se našla ještě jedna rána Jakuba Jankta, který však z přímého kopu pálil jen do Berishy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele