25. kolo
19.02.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 1:1

Cagliari si veze z Janova cenný bod, protože bylo domácí Sampdorii více než vyrovnaným sokem. Hosté šli dokonce velmi brzy do vedení, když se trefil Isla. Jenže ještě v prvním poločase se o slovo přihlásil také Fabio Quagliarella.

Čtvrtý pokus už Sampdorii nevyšel, tým trenéra Marca Giampaola se zastavil na třech výhrách v řadě. Dnes odpoledne mu totiž návštěva ze Sardinie byla rovnocenným soupeřem a navíc pro n utkání začalo velmi dobře. Patrik Schick ze střídačky sledoval akci hostí, kdy domácím vypadla levá obrana. Míč po autovém vhazování propadl k Mauriciu Islovi, který jej napálil přesně za záda brankáře Viviana - 1:0.

Další z mnoha náběhů, na které dnes Cagliari hodně spoléhalo, předvedl zkušený útočník Marco Sau. Jeho snaha ale byla marná, protože mu byl v dobré pozici pískán ofsajd. Po dvaceti minutách bylo na stadionu Marassi srovnáno. Velkou měrou se o to zasloužil Luis Muriel, který prošel až do vápna a předložil míč na jeho druhou stranu, kde byl nepokrytý Fabio Quagliarella. Zkušený veterán pak akrobaticky poslal balon do sítě - 1:1.

Pár minut před koncem prvé půle se zastřeloval obránce Bruno Alves, který často zahrává standardní situace. Dnes mu ale nebylo přáno, neb pálil hodně vedle. Nevýrazného Bruna Fernandese nahradil v domácích barvách Filip Djuričić, který měl zvýšit kreativitu ve středu pole. Na koni ale byli spíše hosté. Joao Mario totiž poslal brilantní pas za obranu, na který si naběhl útočící Marco Sau. Brankář Emiliano Viviano však dobře jeho úmysl rozpoznal a včas vyběhl.

O chvíli později Lucas Torreira rozehrál volný přímý kop z levé strany a poslal míč do vápna, kde hlavičkoval Fabio Quagliarella. Jenže střelec první branky domácích brankáře Gabriela nepřekonal, ten výtečně zasáhl. Obdobná situace zavládla také po další Torreirově pasu, tentokrát byl smolařem Muriel.

Na větš tempo nebo snahu strhnout vedení na svou stranu jsme u obou týmů čekali marně. Lucas Torreira sice pálil v další šanci poměrně přesně, ale narazil na skvělého Gabriela. A když už ho stejný hráč překonal, napálil v obrovské šanci tyč! Patrik Schick se do hry dostal až deset minut před koncem. Tentokrát jako talisman nezafungoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele